• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


9. SMOTRA MALIH VOKALNIH SASTAVA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Nastupilo 10 malih vokalnih sastava sa 150 sudionika

Za sve koji vole glazbu, pjesmu mali vokalni sastavi su pokazali svoju izvrsnost kroz nastup a različitim izvedbama

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Već tradicionalno devetu godinu pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije i u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije i domaćina KUD-a »Bjelovar« Bjelovar u Domu kulture u Bjelovaru, u subotu, 16. svibnja, održana  je prepoznatljiva  glazbena  manifestacija  9. županijska smotra malih vokalnih sastava, koju je otvorila voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi te tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije gospođica Žana Vukoja.

Na ovoj smotri  nastupili su mali vokalni sastavi iz svih krajeva Bjelovarsko-bilogorske županije:  Čazme, Garešnice, Nove Rače, Rovišća, Đurđica, Velike Pisanice, Bjelovara, Miklouša i Palešnika. Na ovoj smotri nastupilo je ukupno 10 malih vokalnih sastava sa 150 sudionika. Za sve koji vole  glazbu, pjesmu  mali vokalni sastavi su pokazali svoju izvrsnost kroz nastup a različitim izvedbama.

Prema riječima selektora Hrvatskog sabora kulture gospodina Joška Ćaleta najbolju izvedbu u kategoriji izvorna pučka glazba ostvarila je Pjevačka skupina »Hrvatska žena« iz KUD-a »Graničar« iz Garešnice. U kategoriji folklorni mali vokalni sastavi najbolju izvedbu ostvario je Garešnički kulturni centar – MVS »Medjuwodje« iz Garešnice. Pred njima je 12. Susret vokalnih sastava Hrvatske koji će se održati 7. i 8. studenog ove godine  u Bjelovaru gdje će  prezentirati  kulturno i glazbeno  bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ažurirano ( Petak, 22 Svibanj 2015 12:51 )