• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Ad gloriam brass oduševio publiku u društvenom domu u Rovišću

AD GLORIAM BRASS sastav je šestorice limenih puhača sastavljen od članova orkestra Opere HNK u Zagrebu, Simfonijskog orkestra HRT i Zagrebačke filharmonije

E-mail Ispis PDF

ROVIŠĆE Ad gloriam brass održao je koncert u petak, 22. svibnja, u društvenom domu u Rovišću te oduševio publiku koja je glazbenike nagradila velikim pljeskom.

AD GLORIAM BRASS sastav je šestorice limenih puhača sastavljen od članova orkestra Opere HNK u Zagrebu, Simfonijskog orkestra HRT i Zagrebačke filharmonije. Osnovan je 1993. godine i od tada neprekidno djeluje u ponešto izmijenjenom sastavu. Njihov repertoar čine djela europskih i hrvatskih majstora renesanse i baroka (F.Sponga, V.Jelić, J.Clarke, H.Purcell, G.F.Handel, J.S.Bach), te djela suvremenih hrvatskih autora, od kojih su neka posebno napisana za ovaj ansambl (A. Klobučar, B. Šipuš, S. Dedić, M. Miletić, A. Igrec...). Osobito je vrijedno istaknuti pet praizvedenih kompozicija starohrvatskoga majstora Franceska Sponge Uspera na Osorskim glazbenim večerima 1997., 1998. i 1999. godine. Uz mnogobrojne solističke koncerte i nastupe (Osorske glazbene večeri, Varaždinske barokne večeri, Dječji festival Šibenik, Zagrebački barokni festival, Salon Očić-Zagreb, Večeri u Donatu-Zadar, Munchen, Sarajevo, Bitola, Skopje, Split, Poreč, Lubenice, Čakovec, Sisak, Rovinj, Dani hrvatske glazbe (Opatija, Pula)), koncerte s eminentnim hrvatskim umjetnicima (Lidija Horvat-Dunjko, Mario Penzar, Igor Lešnik, Zagrebački kvartet saksofona...) i zborovima (Sv.Marko, Palma), ansambl je sudjelovao u nizu emisija snimljenih za Hrvatski radio i televiziju, a neke izvedbe zabilježene su i na dva CD-a.

AD GLORIAM BRASS:

Igor Hrustek, trublja

Mario Lončar

Stjepan Filipić, trublja

Srđan Peić, rog

Mario Šincek, trombon

Ivica Geček, tuba

PROGRAM KONCERTA:

G. Rossini /arr. M. Šincek – Uvertira iz opere William Tell

G. Puccini /arr. T. Paver – Nessun Dorma, arija iz opere Turandot

G. Verdi /arr. M. Šincek: – Grande finale secondo iz opere Aida

Z. Juranić: – Zakletva maču ( iz 4 viteške zakletve)

A. Dobronić – Poskakuša iz zbirke Jelšonski tonci

I. Badurina /arr. M. Šincek – Vilo moja

D. Shostakovich /arr. T. Paver – Valcer br. 2 iz druge suite

A. Piazzolla /arr. T. Paver – Oblivion

Enrique Crespo/arr. M. Šincek – Fogo da Mulata

Marquine/arr. T. Paver: – Espana cani

G. Weissbacher/ arr. Mnozil brass – Trompeten polka

Koncert je održan uz poptoru Ministarstva kulture Republike Hrvatske

Ažurirano ( Subota, 23 Svibanj 2015 23:39 )