• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U BJELOVARU SVEČANO OTVORENI 13. DANI ČEŠKE KULTURE

Višestoljetna tolerancija i međusobno razumijevanje

Ovogodišnju manifestaciju otvorio veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj Martin Košatka

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Izložbom  »České památky UNESCO« (Češki spomenici UNESCO-a) koju je protekle nedjelje, 24. svibnja, u bjelovarskom Kulturno i multimedijalnom centru otvorio veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj Martin Košatka, i službeno su započeli Dani češke kulture u Bjelovaru koji će potrajati do 31.svibnja. Ova, kao i ostale priredbe uvjeravaju kako razumijevanje i tolerancija mogu dostići visoku razinu, koju bi ubuduće trebalo proširiti i na čvršće gospodarske veze dviju zemalja – istaknuo je Košatka.

– Suradnja s Česima može poslužiti obrascem suživota. Zbog toga čuvamo i njegujemo tradicionalno dobre odnose pri čemu ne treba zaboraviti i njihov doprinos ukupnom razvitku grada. Izložba kojom počinju Dani češke kulture istodobno može poslužiti i kao poučak drugima kako prezentirati i zaštititi ljepote vlastite zemlje – kazao je Korušec. Potom je prikazan film »Pojedeme k moři« (Idemo na more) – češkog režisera i scenarista Jiříja Mádla koji je za kratko vrijeme prikazivanja priskrbio niz vrijednih međunarodnih nagrada.

Dani češke kulture nastavljaju se u četvrtak Danom otvorenih vrata u prostorijama Češke obeci, a završavaju u nedjelju 31. Svibnja, obilaskom tradicijskih mjesta i koncertom u Velikom Trojstvu.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 10:40 )