• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Dani festivala za Bjelovarsko kazalište

Kvaliteta i zanimljivost predstava Bjelovarskog kazališta naširoko je prepoznata te su pozivi na kazališne festivale mnogobrojni. No, na koje od njih ćemo moći otputovati, uvelike ovisi o financijskoj situaciji. Uvelike smo zahvalni Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na dosadašnjoj potpori i pomoći, te se iskreno nadamo da će to biti i u buduće.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Proteklih mjesec dana bilo je jako burno, zanimljivo i veličanstveno za Bjelovarsko kazalište, sve u znaku raznih Festivala.

Prvo je počeo mali BOK na kojem smo nastupili s dvije primjere predstava za djecu »Mjesečeve priče« i »Vitez željeznog srca«.

Na velikom BOK-u nastupili smo s dvije premijere za odrasle »Krabulja crvene smrti« i »Čovjekov život«. Zatim nam je došla Smotra kazališnih amatera Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je predstava »Čovjekov život« pobijedila i plasirala se na državni Festival kazališnih amatera Republike Hrvatske, jubilarni 55. Koji se održao ove godine u dva vikenda u dva grada, Pazinu i Vodicama. Izvrsnom izvedbom predstave  dostojno su predstavljali svoj grad i županiju u Pazinu.

Najmlađi glumci MINI BJELOKAZ imali su 25. svibnja svoje prvo gostovanje u Garešnici s predstavom »Mjesečeve priče« pred predivnom publikom razigrano i preslatko izveli su svoje role na opće oduševljenje mališana vrtićke dobi i njihovih teta.

U utorak 26. svibnja TINI BJELOKAZ otputovao je za Beli Manastir na dječji kazališni festival i oduševio prepunu dvoranu s predstavom »Vitez željeznog srca«.  Predstava »Krabulja crvene smrti« pozvana je da nastupi 31. svibnja  na  1. festivalu kršćanskih kazališta koji se održava u dvorani Sv. Franje na Svetom Duhu u  Zagrebu s početkom u 20 sati. Za sve koji su propustili, ili  žele ponovo pogledati predstavu, mogu to učiniti u petak 29. svibnja u Bjelovarskom kazalištu s početkom u 20 sati.

Kvaliteta i zanimljivost predstava Bjelovarskog kazališta naširoko je prepoznata te su pozivi na kazališne festivale mnogobrojni. No, na koje od njih ćemo moći otputovati, uvelike ovisi o financijskoj situaciji. Uvelike smo zahvalni Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na dosadašnjoj  potpori i pomoći, te se iskreno nadamo da će to biti i u buduće.

Članovi Bjelovarskog kazališta. i mali i veliki, nas stotinjak, nadahnuto i naporno rade divne predstave i zaslužuju da ih se vide. Bez obzira na mnoga putovanja naši Bjelovarčani neće biti uskraćeni za izvedbe naših predstava. Već u petak 29. svibnja u 20 sati je Krabulja crvene smrti, a i nastavljamo s našim predstavama za djecu nedjeljom u 17 sati, tako da u sljedeću nedjelju 31. svibnja u Bjelovarskom kazalištu u 17 sati igra »Vitez željeznog srca«.

Ove kazališne sezone očekuje nas još jedna premijera predstave NAŠA TRNORUŽICA koja će se održati u Bjelovarskom kazalištu u nedjelju  7. lipnja u 17 sati.

Ažurirano ( Subota, 30 Svibanj 2015 15:18 )