• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DAN OTVORENIH VRATA U ZAJEDNICI MAĐARA GRADA BJELOVARA

Postoje pet godina i mogu se pohvaliti brojim uspjesima

Uvijek nam je veliko zadovoljstvo prikazati svoj trud i rad zainteresiranima, pa su tako i »Dani otvorenih vrata udruga« manifestacija kojoj smo se rado priključili još prošle godine – rekla je predsjednica Zajednice Mađara grada Bjelovara Anita Farkaš

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U sklopu »Dana otvorenih vrata udruga 2015.«, u petak 29. svibnja, drugu godinu zaredom svoja vrata zainteresiranima otvorila je i Zajednica Mađara grada Bjelovara. Okupljeni članovi svih generacija predstavili su svoju foklornu skupinu, koja je za nazočne održala prikaz mađarskih tradicionalnih plesova. Brzim čardašima i kolom prikazali su ljepotu i ritmičnost mađarskog plesa, te tako simbolično približili mađarsku tradiciju svojim posjetiteljima.

Zajednica Mađara grada Bjelovara postoji već pet godina, i tijekom svog postojanja formirala je mješoviti zbor koji se može pohvaliti brojnim nastupima, među kojima je jedan bio u Kapošvaru i Republici Mađarskoj. Folklorna skupina također bilježi nastupe na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a najmlađi članovi se pak okupljaju na igraonici »Nyuszi«. Zajednica tako kroz jezik, ples, pjesmu, i ručne radove koje izrađuju njihove vezilje, njeguje i prenosi tradiciju mađarskih običaja i kulture.

– Uvijek nam je veliko zadovoljstvo prikazati svoj trud i rad zainteresiranima, pa su tako i »Dani otvorenih vrata udruga« manifestacija kojoj smo se rado priključili još prošle godine. Gosti su danas mogli vidjeti maleni dio onoga što radimo, i vrijedno pripremamo tijekom cijele godine na okupljanjima koja nastojimo održati jednom do dva puta tjedno. Veseli nas što smo ove godine uspjeli potpisati Ugovor o suradnji i prijateljstvu između dva kulturna društva sa Hrvatskim tradicionalnim društvom Podravina iz Barča, pa ćemo imati prilike naš rad proširiti i obogatiti jednom ovakvom suradnjom – rekla je predsjednica Zajednice Mađara grada Bjelovara Anita Farkaš.

Ažurirano ( Utorak, 02 Lipanj 2015 09:31 )