• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Koncert sopranistice Kristine Anđelke Đopar i pijanista Tomislava Milića u dvorcu grofa Jankovića

Mnogobrojnu publiku pozdravio je u ime Vijeća ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Daruvar profesor Antun Marjanović

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Na blagdan Srca Isusova, u petak 12. lipnja, u svečanoj dvorani dvorca grofa Jankovića stalna članica HNK-a Zagreb Bjelovarčanka Kristina Anđelka Đopar i poznati daruvarski pijanist Tomislav Milić, profesor u Glazbenoj školi Bruno Bjelinski Daruvar održali su sjajan koncert.

Sopranistica Kristina Anđelka Đopar, rođena je 27.6.1984. u Münchenu. Muzičku Akademiju završava u klasi doc. Lidije Horvat-Dunjko, a potom umjetničko usavršavanje u klasi prof. Zdenke Žapčić-Hesky. Sudjelovala je na raznim natjecanjima i seminarima u Hrvatskoj i Europi.

Dobitnica je stipendije CEE-Musiktheatra iz Beća.

Dobitnica je nagrade »Najbolji Puccinijev glas«.

Od 2008. nastupa u Hnk Zagreb,ostvarene uloge:

  • Clotilde u operi »Norma« V.Bellinia
  • Prva dama u operi »Čarobna frula« W. A. Mozarta
  • Giovanna u operi »Rigoletto« G. Verdija
  • Ines u operi »Trubadur« G .Verdija
  • Nella u operi »Gianni Schicchi« G. Puccinija
  • Barena u operi »Jenufa« L. Janačeka
  • Đula u operi »Ero s onoga svijeta« J. Gotovca
  • Slijedi uloga Donne Elvire u Mozartovoj operi »Don Giovanni«.

Prof. Tomislav  Milić rođen je 3. siječnja 1984. u Bjelovaru. Klavir je započeo učiti kod nastavnice Dunje Lešić u rodnom gradu, a zatim nastavio kod prof. Romane Vuksan. U trećem razredu srednje škole iako se preselio u Zagreb nastavio je školovanje u Glazbenoj školi »Vatroslav Lisinski«, u klasi prof. Ivanke Kordić koja ga je spremala za prijamni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na koju se upisao 2002. godine. Diplomirao je 2007. godine u klasi prof. Jakše Zlatara te stekao zvanje akademski muzičar i profesor klavira.

Tijekom školovanja sudjelovao je na niz državnih natjecanja kao solist i u disciplini glasovirski duo.

Varaždin 1995., Sisak 1997., Dubrovnik 1999. (kao solist), te Zadar 1997.(glasovirski duo) , te osvajao visoke nagrade.

2000. i 2002. je sudjelovao na natjecanju Zlatko Grgošević u Sesvetama, a 2002. osvaja nagradu za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog autora u svojoj kategoriji. 1999. sudjelovao na natjecanju EPTA u Osijeku.

Pohađao je nekoliko seminara, te snimao za HRT u više navrata u emisijama Dobro jutro Hrvatska, Zvučnjak, Hrvatska uživo i  Majstori svirači. Imao je nekoliko solističkih koncerata diljem Hrvatske te desetak  uspješnih  koncerata s Bjelovarskim triom. Korepetirao je mnoge zborove i surađivao sa mnogim glazbenicima, a svira i u rock bandu »Mission impossible«. Bio je stipendist Bjelovarsko-bilogorske županije.

Od 2006. živi i radi u Daruvaru kao profesor klavira i korepetitor u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog Daruvar. Sa svojim učenicima bio je na mnogim natjecanjima, državnim i međunarodnim, prijamnim ispitima za Muzičku akademiju, kao mentor i korepetitor.

Mnogobrojnu publiku pozdravio je u ime Vijeća ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Daruvar profesor Antun Marjanović.

Koncertu su prisustvovale i osobe iz javnog života Bjelovarsko bilogorske županije i Daruvara: zamjenica župana Bjelovarsko bilogorskog  Tanja Novotni Golubić, zamjenica gradonačelnika grada Daruvara Veronika Pilat, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Darauvar Antun Marjanović, prof Josip Prević, zamjenik načelnika Općine Veliki Grđevac Marijan Petak, pročelnik Vijeća ogranaka Matice Bjelovarsko bilogorske županije-a Mate Ćurak, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Daruvar Nedjeljko Pajtak i drugi.

Barokni dvorac grofa Jankovića u samom središtu Daruvara, građen je od 1771 do 1777. Dvorac je položen na padini brijega, terasasto uređenog, nekad raskošnog vrta. Ima tri krila na koja se s četvrte strane nadovezuju gospodarske zgrade.

Ažurirano ( Nedjelja, 14 Lipanj 2015 13:55 )