• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJAVLJEN OBOGAĆENI PROGRAM BJELOVARSKOG KULTURNOG LJETA

Od ove godine radionica slikanja grafita i murala te sportsko natjecanje u BMX skokovima

Program tijekom srpnja i kolovoza predviđa ukupno 29 koncerata, 21 radionicu, 6 izložbi, 5 književnih večeri, 4 Koestlinove ljetne čitaonice te čitanje pjesama bjelovarskih pjesnika

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Bjelovarsko kulturno ljeto odvija se 6. put zaredom, a ovogodišnji program su u maloj vijećnici Grada Bjelovara u srijedu 1. srpnja najavili gradonačelnik Antun Korušec sa zamjenicom Lidijom Novosel, predsjednica Zajednice udruga u kulturi Brankica Janči, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Slobodan Kaličanin i ravnatelj Narodne knjižnice Petar Preradović Marinko Iličić. Naime, Grad Bjelovar i Zajednica udruga u kulturi organizirali u manifestaciju, uz partnerstvo Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar, Narodne knjižnice Petar Preradović, Zajednicu tehničkih udruga

Ovogodišnji program tijekom srpnja i kolovoza predviđa ukupno 29 koncerata, 21 radionicu, 6 izložbi, 5 književnih večeri, 4 Koestlinove ljetne čitaonice te čitanje pjesama bjelovarskih pjesnika, čiji raspored možete pratiti na plakatima u gradu, na stranicama Turističke zajednice, na stranicama Grada Bjelovara, Zajednice udruga u kulturi, Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar, KUD-a Bjelovar, i naravno u našoj foto galeriji. Novosti u programu ove godine su radionica slikanja grafita i murala uz vodstvo Slavena Lunara Kosanovića, zagrebačkog umjetnika koji izlaže i objavljuje svoje radove u cijelom svijetu te sportsko natjecanje u BMX skokovima u Skate parku na Poljani dr. Franje Tuđmana uz nastup. U sklopu programa Gradskog muzeja uz uobičajeni izložbeni program, novost su i mala ljetna škola etnologije, te mala ljetna škola antropologije.

– Ukupno je predviđeno oko 80 događaja, i nastojali smo pružiti raznolik program. U sadržaj Bjelovarskog ljeta svakako spada u naš lijepo uređeni bazen, a napominjem da će kraj i početak Bjelovarskog ljeta označiti čitanje poezije bjelovarskih pjesnika kojim želimo promovirati naše autore. Svjesni smo da ne možemo zadovoljiti ukuse baš svih Bjelovarčana, i da će biti prigovora, ali sam siguran da za veliku većinu građana koji ostaju u gradu tijekom srpnja i kolovoza će moći pronaći nešto vrijedno prema svojim afinitetima, u čemu će uživati ovih ljetnih mjeseci – rekao je gradonačelnik Korušec.

Brankica Janči je istaknula kako joj je zadovoljstvo gledati rast manifestacije koja je započela pred 6 godina te pozvala građane na otvorenje Bjelovarskog kulturnog ljeta u petak 3. srpnja u Kavanu i slastičarnicu Zagorje, uz čitanje pjesama bjelovarskih pjesnika.

Ažurirano ( Četvrtak, 02 Srpanj 2015 09:28 )