• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OGLEDNOM RADIONICOM LUTKARSKA SCENA KULTURNOGA I MULTIMEDIJSKOGA CENTRA ZAVRŠILA JE SVOJ RAD

Polaznici kroz scensku igru pokazali kako se poigrati sa zvukom i kako timski osmisliti priču

Gledatelje su upoznali sa značenjem glazbe u lutkarstvu, s različitim vrstama lutaka (ginjol, zijevalice, štapne lutke...)

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Oglednom radionicom »Lutkarska scena« Kulturnoga i multimedijskoga centra završila je svoj rad koji će se nastaviti u mjesecu rujnu. Polaznici su kroz scensku igru pokazali kako se poigrati sa zvukom, kako timski osmisliti priču. Gledatelje su upoznali sa značenjem glazbe u lutkarstvu, s različitim vrstama lutaka (ginjol, zijevalice, štapne lutke...).

Bajka Trnoružica poslužila im je kao tekstualni predložak kroz koji su se »prošetale« vile, kralj, kraljica, princ, princeza. Mali glumci, animatori lutaka, itekako su se pomučili oko same animacije koja nije nimalo lagana. Uz to pri samom lutkarskom uprizorenju pojedinih dijelova Trnoružice morali su izrađivati scenske rekvizite i stvarati scenografiju.

Pri izradi lutaka veliku pomoć im je pružila gospođa Ana Ćuk. Cijeli ogledni sat protekao je u odličnoj interakciji s publikom koja je na kraju također u svojim rukama imala lutke zijevalice (žabice) i zajedno s malim glumcima lutkarima odigrala završnu scenu. Posebna radost najmlađim posjetiteljima bila je što su lutkice mogli ponijeti kući i nastaviti se igrati lutkom.

Ažurirano ( Četvrtak, 02 Srpanj 2015 11:19 )