• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U GRADSKOJ UPRAVI ČAZMA ODRŽAN ORGANIZACIJSKI SASTANAK UOČI ZNANSTVENOG SKUPA O ĐURI ŠURMINU KOJI ĆE SE ODRŽATI U ZAGREBU, VARAŽDINU I ČAZMI 21. I 22. TRAVNJA SLJEDEĆE GODINE

U Gradskoj knjižnici Slavko Kolar Čazma održati će se treća sjednica znanstvenog skupa

U Čazmi su boravili članovi Organizacijskog odbora – predsjednik prof.dr.sc. Tihomil Maštrović i tajnik Tomislav Vodička, prof., koji su se susreli s pročelnicama u Gradu Čazmi – Andreom Prugovečki Klepac i Elvirom Babić Marković te ravnateljicom Centra za kulturu Čazma, Jadrankom Kruljac Sever i Gradske knjižnice Slavka Kolara Čazma, Vinkom Jelić Balta

E-mail Ispis PDF

ČAZMA U Gradskoj upravi Čazma u petak, 20. studenoga, održan je organizacijski sastanak uoči znanstvenog skupa o Đuri Šurminu koji će se održati u Zagrebu, Varaždinu i Čazmi 21. i 22. travnja sljedeće godine.

Đuro Šurmin (Gjuro Šurmin, 1867. − 1937.) je bio hrvatski povjesničar, književni kritičar i političar, a rođen je u Siščanima.

Organizator znanstvenog skupa Hrvatski su studiji Sveučilišta u Zagrebu; suorganizatori: Filozofski fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma, Hrvatsko filološko društvo Zagreb, Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Sveučilište u Zadru, a održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti/Razreda za književnost.

U Čazmi su boravili članovi Organizacijskog odbora – predsjednik prof.dr.sc. Tihomil Maštrović i tajnik Tomislav Vodička, prof., koji su se susreli s pročelnicama u Gradu Čazmi – Andreom Prugovečki Klepac i Elvirom Babić Marković te ravnateljicom Centra za kulturu Čazma, Jadrankom Kruljac Sever i Gradske knjižnice Slavka Kolara Čazma, Vinkom Jelić Balta.

Dogovoreno je da će se 22. travnja 2016. godine u Gradskoj knjižnici u Čazmi održati treća sjednica znanstvenog skupa te će, istoga dana, sudionici skupa posjetiti Šurminovo rodno mjesto gdje će biti postavljena i spomen-ploča.

Ažurirano ( Srijeda, 25 Studeni 2015 11:11 )