• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


11. NOĆ MUZEJA U GRADSKOM MUZEJU BJELOVAR

Posjetiteljima predstavljen dio bogate japanske kulturne tradicije

U Noći muzeja otvorne su i dvije izložbe, Vedrina japanskog kilta u galeriji Naste Rojc i Krug u kvadratu – slike Japana, fotografa Damira Fabijanića u galeriji Koridor

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Usprkos zadanoj temi, Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena, Gradski muzej Bjelovar večeras, 29. siječnja, obilježio je 11. Noć muzeja u potpuno drugačijem smjeru, kako je rekao Antun Korušec, riječ je o jedinstvenoj Noći muzeja u cijeloj Hrvatskoj. Posjetiteljima Gradskog muzeja Bjelovar predstavljen je dio bogate japanske kulturne tradicije, a Noć muzeja dolaskom uveličao je i Keiji Ide, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj.

Program je počeo origami radionicom pod vodstvom Krešimira Rajkia u galeriji Naste Rojc. Nakon radionice  u multimedijskoj dvorani predavanje o japanskoj kulturi održao je Keiji Ide, veleposlanik Japana, a nakon toga uslijedila je i demonstracija ikebane.

U Noći muzeja otvorne su i dvije izložbe, Vedrina japanskog kilta u galeriji Naste Rojc i Krug u kvadratu – slike Japana, fotografa Damira Fabijanića u galeriji Koridor.

Yuhei Amano, kuhar japanskog veleposlanstva predstavio je dio japanske kuhinje u multimedijskoj dvorani. Noć muzeja završila se prikazivanjem kratkih filmova o kulturi Japana – Japan Video Topics, također u multimedijskoj dvorani.

Ažurirano ( Petak, 29 Siječanj 2016 21:28 )