• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


GLAZBENA ŠKOLA VATROSLAV LISINSKI BJELOVAR NAJAVLJUJE HARFISTIČKI KONCERT U DOMU KULTURE

U gostima čudo od djeteta

Emmanuel Padilla Holguín svoj je glazbeni put započeo vrlo rano – kao trogodišnjak. U dobi od 12 godina odlučio se posvetiti harfi i trenutno završava studij harfe na Sveučilištu Indiana kod Susann Mc Donald

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR 4. Međunarodni Zagrebački harfistički festival održava se od 23. do 28. travnja 2016. godine u dvoranama Muzeja Mimara i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a u Bjelovar se festival seli već treću godinu za redom »Koncertom u gostima« u subotu 23. travnja. Tako je do sada u Bjelovaru nastupilo niz  poznatih harfista.

Ove godine u Domu kulture posebno je značajan nastup mladog Meksikanca Emmanuela Padille Holguina, pobjednika velikog harfističkog natjecanja Latinske Amerike 2016. godine jer je Zagrebački  harfistički  festival na tom svjetskom natjecanju dodijelio jedinu Europsku nagradu pobjedniku – solistički koncert u Zagrebu i Bjelovaru.

Emmanuel Padilla Holguín svoj je glazbeni put započeo vrlo rano – kao trogodišnjak. U dobi od 12 godina odlučio se posvetiti harfi i trenutno završava studij harfe na Sveučilištu Indiana kod Susann Mc Donald. Dobitnik je prve nagrade na IV. meksičkom međunarodnom harfističkom natjecanju (siječanj, 2016.) i Natjecanju »Ginastera Harp Concerto« na Sveučilištu Indiana (veljača, 2016.). Pobjeda na Natjecanju »Latin American Music Recording« omogućila mu je snimanje prvog CD-a, »Tri stoljeća meksičke harfističke glazbe«, koji je objavljen u SAD-u i Meksiku.

Padilla Holguín održao je čitav niz koncerata diljem Meksika, SAD-a, Španjolske, Nizozemske, Brazila, Dominikanske Republike i Jamajke, a u subotu 23. travnja nastupit će i u bjelovarskom Domu kulture u 19:30 sati.

Ažurirano ( Utorak, 19 Travanj 2016 11:19 )