• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


14. BOK FEST POČINJE 1. SVIBNJA

Program bogatiji, ulaznice kao lani

BOK fest je tradicionalna manifestacija i brand Grada Bjelovara koji je postao kulturna navika i životna potreba Bjelovarčana

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Bjelovarski odjeci kazališta, 14. po redu počinju 1. svibnja. U deset dana prikazat će se devet predstava  velik broj drugih sadržaja. Ovogodišnji BOK fest ima proračun od 250 tisuća kuna što je dovoljno da se ni ove godine ne mijenja cijena ulaznica koje se kreću od 20 do 25 kuna.

Podsjetio je gradonačelnik i na rezultate postignute svih ovih godina. Od 2003. godine do danas ukupno je na BOK festu izvedeno 154 predstava. Vi znate da je cjelina BOK festa i Mali BOK fest i Assitej. Svih godina sudjelovali su izuzetni glumci, redatelji i najbolje kazališne predstave iz Hrvatske i okruženja, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, čak i Francuske.

– BOK fest je tradicionalna manifestacija i predstavlja brend Grada Bjelovara, izjavio je najavljujući ovogodišnji BOK-fest  gradonačelnik Antun Korušec kazujući kako istovremeno BOK fest pokazuje povezanost Bjelovarčana i kulture i da je važno društveno događanje zbog svih njegovih sadržaja koji su postali kulturna navika i životna potreba Bjelovarčana.

Umjetnički direktor BOK festa Goran Navojec zahvalio je Gradu Bjelovaru na potpori i rekao kako u ovim vremenima kultura treba zaštitu, a ovaj festival takvu zaštitu u Bjelovaru ima već godinama.

– Mislim da je to jako dobro, i dok smo svi žrtve nekakvih podjela koje se događaju na Markovom trgu, mi u Bjelovaru ljude spajamo. Mislili smo da se trebamo barem tih desetak dana nasmijati, što ne znači da u tim predstavama, koje su mahom komedije, nema i nekih gorkih stvari. Od nekih samo naslovi puno govore – primjerice Remetinec, Remetinec... komentirao je u BOK-stilu stanje u društvu Goran Navojec.

Program počinje 1. svibnja uz tradicionalnu Moto budnicu i moto alka u kojoj će sudjelovati glumci. Slijede zanimljivi sadržaji poput rukometnog turnira, svjetski jedinstvene izložbe glumaca i kao novina biciklistička manifestacija s glumcima.

Umjetnički direktor BOK festa Goran Navojec pozvao je građane i ljubitelje kazališnih predstava, dobrih i zabavnih manifestacija da ih dođu vidjeti  jer će sigurno uživati u ponuđenim kazališnim predstavama, ali i drugim najavljenim manifestacijama.

Glumac Filip Šovagović kao vjerni gost BOK-festa  na poznatom BOK kiosku na bjelovarskom Korzu prodao je i prve ulaznice za 14. BOK fest koji traje od 1. do 11. svibnja, a ulaznice za predstave po cijeni od 20 do 25 kuna mogu se kupiti od 22. travnja u kućici na Korzu kod fontane.

Ažurirano ( Nedjelja, 24 Travanj 2016 11:28 )