• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NOĆ KNJIGE IZNAD OČEKIVANJA

Bjelovarčane oduševio program Narodne knjižnice »Petar Preradović«

Druženje u knjižnici potrajalo je do ponoći. Kako je bilo, pročitajte u nastavku.

E-mail Ispis PDF

Bjelovar je jedan od 216 gradova i mjesta Hrvatske koji su i ove godine obilježili Noć knjige. Bogati program započeo je u petak, 22. travnja već u 17 sati. Najmlađi članovi knjižnice na Dječjem su odjelu zakoračili u svijet priča u sklopu  programa: Mala noćna pričaonica namijenjenog predškolarcima, dok je školskom uzrastu bila namijenjena Velika noćna pričaonica.

Ovogodišnjom manifestacijom, Narodna knjižnica »Petar Preradović«, kao glavni organizator događanja, dokazala je kako fizički prostor tradicionalne knjižnice nikako ne postaje stvar povijesti. Prilagođavanje modernom korisniku te praćenje napretka tehnologije pokazali su predstavljanjem e-čitača za djecu i odrasle koje je moguće posuditi na 20 dana. Na Odjelu za odrasle te na Dječjem odjelu od sada su korisnicima dostupni e-čitači Kindle te Kobo Aura. Na Odjelu za odrasle članovi mogu posuditi i Huaweitablet, dok će na Dječjem odjelu tablet tvrtke Asus biti dostupan za korištenje isključivo u prostorima knjižnice.

Nakon detaljnog izvještaja knjižničarki Lucije Miškić i Nede Adamović, Studijski odjel knjižnice postao je poprište kartaške igre Magic: The gathering pod vodstvom Bjelovarčanina Saše Ivanovića. Kartaška igra koja se igra u više od 70 zemalja svijeta svoje poklonike ima i u Bjelovaru, a organizatori su privukli i nove »gamere«. Svijet fantastike osnova je i stolne igre naziva Dungeons and Dragons (skraćeno: D&D) koja se u Noći knjige odigrala na Odjelu za odrasle pod vodstvom zaposlenika bjelovarske knjižnice Gorana Barunića.

U Čitaonici novina LARP (Live Action Role Playing) s temom mafijaških obračuna dvadesetih godina prošlog stoljeća predvodio je gost iz Zagreba, Miroslav Wranka, slobodni novinar i dizajner igara te jedan od kokreatora serijala igre Famiglia Bonifacio čiju je uvodnu priču naziva Večer prije predstavio na Noći knjige. U napetoj igri za šest igrača cilj je uživjeti se u zadanog lika te nastojati riješiti postavljeni zadatak. Zadovoljna lica igrača pokazala su, uz ispunjene izlazne ankete, kako su svi održani programi bili odlična ideja organizatora.

Ažurirano ( Nedjelja, 24 Travanj 2016 21:53 )