• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ANĐELKO KRPAN I RENATA HILL U DOMU KULTURE

Koncert će se održati u subotu, 7. lipnja, s početkom u 19:30 u Domu kulture. Ulaz je slobodan.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Glazbena škola Vatroslava Lisinskog, Bjelovar i Glazbena mladež Bjelovarsko-bilogorske županije, organiziraju koncert Anđelka Krpana, violina i Renate Hill, klavir.

Koncert će se održati u subotu, 7. lipnja, s početkom u 19:30 u Domu kulture. Ulaz je slobodan.

Izvest će djela:

L. van Beethoven: 2. sonata za glasovir i violinu u A duru, op. 12, br. 2

Allegro vivace

Andante, piu tosto Allegretto

Allegro piacevole

D. Pejačević: Pet minijatura za violinu i glasovir

Canzonetta op. 8

Menuett op. 18

Romanca op. 22

Elegija op. 34

Meditacija op. 51

A. Dvorak: Sonata za violinu i glasovir u F duru, op. 57

Allegro ma non troppo

Poco sostenuto

Allegro molto

B. Bartok: Rumunjski plesovi za violinu i glasovir

ANĐELKO KRPAN

Profesor je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Rođen je u Zagrebu 1967. godine.

Diplomirao je u Zagrebu u razredu prof. Kristijana Petrovića, te magistrirao u Beču u razredu prof. Dore Schwarzberg.

Dobitnik je brojnih nagrada među kojima izdvajamo: 1. nagradu na Međunarodnom violinističkom natjecanju Alpe-Adria u Italiji (1988.), nagradu na Međunarodnom violinističkom natjecanju Vaclav Huml u Zagrebu (1993.), nagradu HGZ-a za 1989. godinu, nagradu Muzičke omladine Ivo Vuljević za najboljeg mladog glazbenika Hrvatske u 1993. godini, 1999. odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića, a 2008. dobio je nagradu Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Bio je član Bečke komorne filharmonije, koncertni majstor Zagrebačkih solista i koncertni majstor Orkestra Opere HNK u Zagrebu.

Jedan je od osnivača i prvi violinist gudačkog kvarteta Sebastian s kojim je snimio 5 CD-a za izdavačku kuću Croatia Records.

Snimio je tri CD-a s violistom Markom Generom i 2 CD-a s pijanisticom Nadom Majnarić.

CD Hrvatske sonate, koji je snimio uz glasovirsku suradnju Nade Majnarić nagrađen je s dvije diskografske nagrade Porin 2002. CD Dozivi s pijanisticom Nadom Majnarić osvojio je dvije nominacije 2010. godine, a CD s duima za violinu i violu Michaela Haydna osvojio je 3 nominacije za istu diskografsku nagradu 2011. godine.

RENATA HILL

Rođena 1967. godine u Splitu, gdje je završila srednju muzičku školu. Maturirala u klasi prof. Olge Račić. 1984.upisuje Akademiju umjetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Jokuthon Mihajlović. Diplomirala u klasi prof. Kemala Gekića. Usavršavala se na Hochschulle “Mozarteum“ u Salzburgu u klasi prof.Karl-Heinz Kaemmerlinga - klavir i prof.Erike Frieser - komorna muzika. Aktivno učestvovala na seminarima klavira prof. Arba Valdme i seminarima Lieda prof. Konrad Richter i prof.Dunja Vejzović. Kao solist, korepetitor i komorni muzičar nastupala u brojnim gradovima u zemlji i inozemstvu, snimala za radio i televiziju. Korepetira seminare Aestas Musica - Varaždin, Luka Sorkočević - Dubrovnik, Uzmah - Hvar, natjecanje R. Matz, A. Janigro u Poreču. Radi kao korepetitor na  gudačkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu.

Ažurirano ( Srijeda, 02 Srpanj 2014 13:42 )