• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KONCERT NA BJELOVARSKOM PAVILJONU

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U povodu Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti Grad Bjelovar i Kulturni multimedijski centar Bjelovar priređuju KONCERT NA PAVILJONU na trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru u utorak, 5. kolovoza u 20 sati. Nastupit će Božidar  Brajković – tenor zbora HNK, Zagreb kojeg će na klaviru pratiti Darko Berović.

POPIS SKLADBI KOJE ĆE IZVESTI

I. Robić: Zbog čega te volim

P. Gotovac: Tebi grade moj

V. Paljetak : Popevke sem slagal

Lj. Kuntarić : Ta tvoja ruka mala

I. Robić : Samo jednom se ljubi

Z. Petr: Kristinka

P. Mösser: Morgen

Dalmatinska: Ćiribiribela Mare moja

B. Brajković: Međimurski čardaš

Pomus: Sedamnaestogodišnjoj

V. Paljetak: Marijana

H. Hegedušić: Bokeljske noći

I. Robić: Golubovi

Louigay: Jabuke i trešnje

Z. Runjić: Vjeruj u ljubav

I. Bajić: Jesen stiže dunjo moja

S. Bromberg: Princ student: Jen', dva, tri, nazdravimo svi

A. Kabiljo: JALTA, JALTA: Neka cijeli ovaj svijet

F. Livadić: Još Hrvatska nij΄ propala

B. Brajković: Moja domaja

M. Škoro: Ne dirajte mi ravnicu

A. Kabiljo:Tvoja zemlja

I. pl. Zajc: NIKOLA ŠUBIĆ ZRINJSKI - završni prizor: U boj,u boj

BOŽIDAR BRAJKOVIĆ

Rođen u Zagrebu. Nakon završene gimnazije i upisa na Filozofski fakultet (Odsjek romanistika), usporedno upisuje i srednju glazbenu školu, a nakon nje i Muzičku akademiju u Zagrebu, gdje na odjelu za solo pjevanje diplomira 1982. U razdoblju od 1974. do 1984. osvaja nagrade na solističkim natjecanjima u Hrvatskoj (Karlovac, Rijeka, Zagreb) i u inozemstvu (Udine, Italija, natjecanje »Mario del Monaco« te u Toulouseu, Francuska). Već 1978. postaje članom Opere Hrvatskoga narodnoga kazališta, Zagreb, a nakon 1987. nastavlja djelovanje kao solist Slovenskoga narodnoga gledališča u Mariboru u kojemu sudjeluje u izvedbi više stotina glazbeno-scenskih djela od opere, operete do mjuzikla. Kao član Mariborskog društva glazbenih umjetnika priređuje i brojne solističke koncerte.

Vrativši se u Zagreb, od 1994. predaje kao profesor glazbene kulture na nekoliko osnovnih škola, a 1998. vraća se u Operu zagrebačkog HNK-a. Istodobno, od 1978. pa sve do danas, redovito nastupa na solističkim koncertima kako klasične i sakralne glazbe, tako i tzv. popularne glazbe i to diljem »Lijepe naše« i u inozemstvu.

Repertoarom obuhvaća sve stilove vokalne glazbe od XV. stoljeća do danas.

Postavši član Hrvatskoga društva glazbenih umjetnika (HDGU) 2001. intenzivira svoje koncertiranje tako da je od tada do danas održao preko 200 solističkih koncerata.

Gostovao je u više emisija HRT-a (Lijepom našom, Kad vrijeme prolazi, Svirci moji…), kao i na sva tri programa Hrvatskoga radija pa i na lokalnim radio postajama: Sljeme, Samobor, Vrbovec…

Osim što se bavi pedagoškim radom, od 2004. i sklada. Do sada je skladao 50-ak pjesama, većinom na vlastite stihove. Te su skladbe različitog melodijskog i dijalektalnog izričaja, a neke od njih su

izvedene i na nekoliko festivala: »VGF« u Velikoj Gorici,-»Kre Mure i Drave« u Prelogu te na

Krapinskom festivalu.

Godine 2012. postaje pridruženi član Hrvatskoga društva skladatelja (HDS).

Ažurirano ( Subota, 02 Kolovoz 2014 16:33 )