• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA KONFERENCIJI ZA TISAK PREDSTAVLJEN 9. DOKUART – MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA

ČETIRI HRVATSKE PREMIJERE U BJELOVARSKOM KINU

Najavljeni su i zanimljivi gosti. Arsen Dedić bit će gost na projekciji filma »Moj zanat«, a Jelena Veljača na projekciji filma »Kismet«

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR 11 vrhunskih dokumentarnih filmova, od toga četiri hrvatske premijere, bit će prikazano na ovogodišnjem, devetom po redu, DOKUartu, rečeno je na konferenciji za tisak na kojoj je predstavljen program i popratni sadržaji festivala. Filmove je kao i svake godine izabrala selektorica DOKUarta Rada Šešić. Sve projekcije će se održati u novoizgrađenoj kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru te je to ujedno i podizanje kvalitete festivala na jednu novu dimenziju. Naime, iako nikad nije bila u pitanju kvaliteta filmova ovo godine više neće biti ni upitna kvaliteta projekcije filmova. Napomenuo je Denis Hladiš, predsjednik Udruge za promicanje kulture DOKUart nakon što se je zahvalio Gradu Bjelovaru koji već devet godina za redom prepoznaje vrijednost ovog festivala te mu daje podršku.

I ove godine, i to po sedmi put, organizira se i Mali DOKUart s bogatom produkcijom dokumentarnih filmova osnovnoškolaca. U konkurenciji je 33 dokumentarna filma iz osnovnih škola iz cijele Hrvatske, od kojih je ocjenjivački sud odabrao četiri za nagrade. Kao i prošlih godina, tako će i ove biti podijeljene tri nagrade i grand prix na Malom DOKUartu, pojasnio je Dražen Kranjec, tajnik Udruge za promicanje kulture DOKUart.

Najavljeni su i zanimljivi gosti. Arsen Dedić bit će gost na projekciji filma »Moj zanat« s kojim će se otvoriti festival. Marijana Kranjec, dopredsjednica Udruge za promicanje kulture DOKUart, najavila je kao gošću i Jelenu Veljaču koja će biti na projekciji filma »Kismet«, a koji se bavi utjecajem tv sapunica na život žene.

Izjave sudionika konferencije pogledajte na videu, a detaljan program DOKUarta pogledajte ovdje.

Ažurirano ( Četvrtak, 25 Rujan 2014 11:37 )