• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


IZLOŽBA O ŽIVOTU ANNE FRANK STIŽE U BJELOVAR

Riječ je o hrvatskoj inačici putujuće izložbe Anne Frank – history for Today koja je do sada posjetila 40-ak zemalja svijeta. Do sada je izložba gostovala u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Čakovcu i Daruvaru, a sada dolazi u Bjelovar gdje će boraviti 2 tjedna.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola u Bjelovaru u suradnji s udrugom HERMES (Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumjevanja) i Kulturnim i multimedijskim centrom u Bjelovaru organizira izložbu Anne Frank – povijest za sadašnjost.

Riječ je o hrvatskoj inačici putujuće izložbe Anne Frank – history for Today koja je do sada posjetila 40-ak zemalja svijeta. Projekt-izložba ima podršku predsjednika Ive Josipovića i potporu veleposlanstva  Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj. Do sada je izložba gostovala u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Čakovcu i Daruvaru, a sada dolazi u Bjelovar gdje će boraviti 2 tjedna.

Izložba na 35 panela prati život djevojčice Anne Frank, autorice poznatog dnevnika, od rođenja do posljednjih dana te upoznaje posjetitelja s njezinim životom i pisanjem koje je promijenilo svjetski pogled na dječje žrtve rata. Izložba je nadopunjena hrvatskim dijelom s posebnim naglaskom na dječje žrtve holokausta u Hrvatskoj i na mlade živote prekinute ratovima u bivšoj Jugoslaviji 90-tih godina prošloga stoljeća. Stradanje Anne Frank u cijelom je svijetu prepoznato kao paradigma stradanja djece i nevinih žrtava rata. Na originalan način posjetitelju se postavljaju brojna moralna pitanja i dileme o društvu i ulozi pojedinca u nacističkoj ideologiji. Posjetitelje, prije svega učenike osnovnih i srednjih škola, kroz izložbu će voditi posebno educirani vodiči-učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, koji će na pristupačan način posjetiteljima približiti teme kojima se izložba bavi.

Izložba će biti postavljena u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru od 16. do 31. listopada 2014. Svečano otvaranje održat će se 16. listopada u 19 sati.  Posjetitelji će izložbu moći pogledati radnim danom od 8:15 do 19 sati.

Ažurirano ( Utorak, 07 Listopad 2014 19:23 )