• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


GOSTOVANJE STIPE BOŽIĆA U GRADSKOJ KNJIŽNICI

JEDAN OD NAJUSPJEŠNIJIH HRVATSKIH I SVJETSKIH ALPINISTA U ČAZMI

Objavio je sljedeće knjige: »Put na vrh svijeta«, »Sedam vrhova«, »Svete planine svijeta«

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Poznati hrvatski alpinist, putopisac, redatelj dokumentarnih filmova i emisija i član HGSS-a Stipe Božić u srijedu, 29. listopada 2014. u 19  sati gostovat će u Gradskoj knjižnici Slavko Kolar u Čazmi.

Rezultati ga svrstavaju u jednog od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih alpinista. Popeo se na 3 najviša vrha na svijetu: Mount Everest (8848 m), K 2 (8611 m) i Kangcenjungu (8586 m).  Stajao je i na najvišim vrhovima svih 7 kontinenata: Mount Everest (Azija) Aconcagua (J. Amerika) Mount McKinley (S. Amerika) Kilimanjaro (Afrika) Mount Vinson (Antarktika) Mont Blanc (Europa) Mount Kosciusko ( Australija).

Objavio je sljedeće knjige: »Put na vrh svijeta«, »Sedam vrhova«, »Svete planine svijeta«.

Snimio je  na kilometre filmskog i video materijala upravo na Himalaji. Čak dva puta na samom vrhu Mount Everesta. Režirao je više od 70 dokumentarnih filmova koji su u sklopu putopisnih serija »Sedam vrhova«, »Dubine«, »Hrvatske planine, »GSS – spas u planini« , »Krš i more« , »Faros i svete planine svijeta« prikazani na HTV-u.

Zbog velikog broja žrtava planinu K2 alpinisti zovu »Divljom planinom« i smatraju je najopasnijom od svih osamtisućnjaka, puno težom za uspon od samog Everesta. Knjiga»K2 – trijumf i tragedija« potresna je i dramatična priča o usponu na tu »Divlju planinu«, sportskom trijumfu koji se prilikom silaska s vrha pretvorio u tragediju i grčevitu borbu za preživljavanje.

Ažurirano ( Četvrtak, 23 Listopad 2014 19:55 )