• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KAZALIŠNI FESTIVAL SAN KAZALIŠNE IVANJSKE NOĆI OD 17. DO 19. SIJEČNJA U DOMU KULTURE U IVANSKOJ

Zagarantirana dobra zabava

Izvođači dolaze doslovce sa svih strana pa će tako nastupiti poznati stand up komičar Željko Pervan iz Zagreba, Kazališna družina Pinklec iz Čakovca, Teatar Gaudeamus iz Zagreba te Teatar Kerekesh iz Zagreba

E-mail Ispis PDF

IVANSKA Nezavisna udruga mladih Ivanska i ove godine organizira, šesti po redu, kazališni festival »San kazališne Ivanjske noći«, popularno zvan SKINI.

Ove godine SKINI će trajati tri dana od 23. do 25. siječnja, petak, subotu i nedjelju. Ukupno će se održati tri različite predstave i jedna STAND UP komedija. Izvođači dolaze doslovce sa svih strana pa će tako nastupiti poznati stand up komičar Željko Pervan iz Zagreba,  Kazališna družina Pinklec iz Čakovca, Teatar Gaudeamus iz Zagreba te Teatar Kerekesh iz Zagreba. I ove godine u Domu kulture u Ivanskoj zagarantirano je puno smijeha i dobra zabava

PROGRAM

A TKO SI TI?

Kazališna družina Pinklec (Čakovec)

Ulaznica: 10 kn

Petak, 23. siječnja u 12 sati

Predstava za djecu

Uzrast: od 3 do 10 godina

U predstavi se po motivima iz bajke Neposlušno mače I. Bjeliševa, u dramatizaciji Romana Bogdana, propituju odnosi jednakosti i različitosti.

Iz amorfnih mekanih jastuka nastaje priča o likovima koji se međusobno prepoznaju. U tome prepoznavanju oni su po nečemu isti, a po nečemu različiti. To je prepoznavanje osmišljeno u scenskoj igri lutaka i glumaca, koji uvijek postaju netko drugi, igrajući se svojom formom, glasovima, jezikom i smislom.

Igraju se Matko, Tina i Luka, mačkica, ježić, vjeverica, zečić, bukva, hrast, jablan… i jedno mače, koje je otišlo predaleko od kuće i zalutalo.

24. SUSRETA LUTKARA I LUTKARSKIH KAZALIŠTA HRVATSKE – SLUK – Nagrada za najbolju animaciju Karolini Horvat

24. MEĐUNARODNI LUTKARSKI FESTIVAL – POLETNI LUTKOVNI PRISTAN, MARIBOR – Nagrada dječjeg žirija – »25 zlatih zvezdic«

MOLIMO UGASITE MOBITELE

Teatar Gaudeamus (Zagreb)

Ulaz besplatan

Petak, 23. siječnja u 20 sati

»Molimo ugasite mobitele« nastala je prvenstveno ne kao predstava za mlade nego kao razglednica iz svijeta mladih poslana roditeljima ali ima i namjeru poslužiti kao ogledalo tim mladim generacijama kojima se obraća.

Kroz generacije postoje identični tipovi mladih koje svatko može prepoznati prisjećajući se svojeg djetinjstva. Dobrica, razmaženko, kvartovski zloćko, šminkerica, sramežljivica, curka koja sa dečkima igra nogomet, kradljivac, šaljivac, tužibaba i taj jedan fatalni dečko ili cura u kojeg smo se zaljubili. I danas je isto, svi oni postoje samo nisu u parkovima, na igralištima ili dvorištu iza zgrade. Parkovi su prazni. Igralište je zamijenila soba, a igračke kompjuter i mobiteli. I svi ti karakteri postoje i dalje ali umreženi, a pod prefiksom povezanosti ustvari otuđeni i podložni iskrivljavanju svojih pravih kvaliteta i karaktera…

Nagrada:

Daska koja život znači za najbolji originalni autorski tekst na 16. FESTIVALU ZAGREBAČKIH KAZALIŠNIH AMATERA

STAND UP: »NA RUBU EUROPE«

Željko Pervan

Ulaznica: 40 kn

Subota, 24. siječanj u 20 sati

U svojoj stand up komediji »Na rubu Europe«, Pervan se dotiče svih aktualnih polemika oko ulaska u EU, a začin ovog beskrajno duhovitog stand up-a su i sve aktualne teme hrvatskog društva, koje muče malog čovjeka. »Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je vjerojatno namjerna i dobro pogođena« tvrdi majstor smijeha i sarkazma Željko Pervan, koji u svojoj izvedbi ne ostaje dužan ni umirovljenicima, ženama, muškarcima, političarima, sa svima zbijajući šale i kroz tu svoju optiku prikazujući u biti stvarnost kakva ona jest.

Navikli smo da nas živa legenda kultne Večernje škole zabavlja na malim ekranima, dokazujući kako smijeh nije nepoznanica običnim ljudima. No, ovog čovjeka zaista treba doživjeti licem u lice! Stoga ne propustite novu hit stand up komediju Željka Pervana »Na rubu Europe«! Zabava i sati neprekidnog smijeha za sve generacije publike su zajamčeni!!!

DIMNJAČAR

Teatar Kerekesh

Ulaznica: 20 kn

Nedjelja, 25. siječnja u 19 sati

Tekst: Mirko Kelek

Adaptacija teksta: Ljubomir Kerekeš

Režija: Ljubomir Kerekeš

Tekst: Mirko Kelek

Adaptacija teksta: Ljubomir Kerekeš

Režija: Ljubomir Kerekeš

Komedija u u izvedbi hrvatskog filmskog, kazališnog i televizijskog glumca Ljubomira Kerekeša. Legendarne dimnjačarske priče i dogodovštine ispričane jednostavnim jezikom jednostavnog čovjeka vrlo lako uspostavljaju komunikaciju s publikom. Tako protagonist ove monodrame, dimnjačar Štef koji dolazi na pauzu, neprestance mami iz gledateljstva salve smijeha, ne dopuštajući mu da se bar na čas odmori.

Predstava je do sad odigrana više od 1140 puta

Nagrade:

Nagrada Festivala pučkog teatra Omišalj – Čavle (2013.)

Nagrada »Kate Novaljka« Novaljskog trijatra (2009.)

Nagrada Grada Županje na Festivalu glumca (1996.)

Grand prix »Nasmijani jarac« Festivala smijeha u Puli (1993.)

Ažurirano ( Utorak, 20 Siječanj 2015 12:35 )