• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KULTURNI I MULTIMEDIJSKI CENTAR BJELOVAR

Raspored filmova u bjelovarskom kinu

Kino blagajna je otvorena u dopodnevnim satima od 10 do 12 sati, a popodne sat vremena prije početka projekcije. Rezervirati ulaznice možete i telefonom – 043 217 471. Rezervirane ulaznice podignuti najmanje pola sata prije projekcije. BLAGAJNA NE RADI PONEDJELJKOM, niti se ponedjeljkom primaju telefonske rezervacije.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – I treći nam tjedan donosi nekoliko iznenađenja. Prvo je vezano uz (remek) djelce Clinta Eastwooda AMERICAN SNIPER ili, kako je kod nas pojednostavljeno preveden: SNAJPERIST. Hoće li mu koju nagradu, od šest nominiranih, donijeti i stalno mijenjanje termina premijernoga otvaranja, ne samo kod nas nego i šire, ostaje nam vidjeti u kasnoj noći 22. veljače. Nama do tada preostaje samo napetost uzrokovana rečenim promjenama pa i distributerovim zdvojnim odgovorom po tome pitanju: »Nisam Vam se prije javila jer još ne znamo kad će nam točno stići diskovi. S obzirom na kasnu promjenu termina, doći će u zadnji tren, možda dan prije.« No, kako smo se u proteklih pet i pol mjeseci naslušali takvih pitijskih proročanstava, jasno nam je kako jedino učinkovito obrambeno sredstvo u takvim situacijama leži u onoj staroj »uzdaj se u se...«.... Krajnje je neizvjesno i hoćemo li do proglašenja pobjednika vidjeti ODRASTANJE i GRAND BUDAPEST HOTEL jer za njih, pak, distributer ima, također, prilično nerazumljivu kovanicu: »Na žalost, limitiran je što znači da može igrati na 4 lokacije u jednom terminu. Slobodno će biti tek krajem ožujka. Grand Budapest je također limitiran...« No, to ćemo još vidjeti...

Pred nama je, ipak, zahvaljujući prijateljskom Continental Filmu, nagrađivani RITAM LUDILA. Iz njihova nam sjedišta dolaze, pak, sasvim drugačije vijesti: »S preko 40 različitih osvojenih nagrada do danas na raznim međunarodnim festivalima i od strane raznih kritičarskih udruženja, film „Ritam ludila“ (Whiplash) se s razlogom smatra jednim od najboljih filmova 2014. godine. To su prošloga tjedna potvrdile i najprestižnije filmske nagrade Oscar na kojima je „Ritam ludila“ dobio čak pet nominacija uključujući one u kategorijama za najbolji film godine, najbolji adaptirani scenarij i najboljeg sporednog glumca. Upravo je potonja kategorija ujedno i najnagrađivanija – mnogi smatraju J. K. Simmonsa apsolutnim favoritom u ulozi glazbenog profesora Terencea Fletchera.

Andrew Neiman (Miles Teller) je ambiciozni mladi jazz svirač bubnjeva koji se želi probiti na sam vrh elitnog glazbenog konzervatorija. Progonjen činjenicom što mu je otac propali pisac, Andrew svakog dana i noći žudi za tim da postane jedan od najboljih svirača bubnjeva ikada. Terence Fletcher (J. K. Simmons), profesor jednako poznat po svom učiteljskom talentu i zastrašujućim metodama, voditelj je vrhunskog jazz benda u školi. Fletcher otkriva Andrewa i dovodi nadarenog bubnjara u svoj bend te na taj način zauvijek mijenja mladićev život. Andrewova strast za postizanjem savršenstva, međutim, vrlo brzo prerasta u opsesiju, a nemilosrdne metode učitelja nastavljaju ga gurati do ruba vlastitih mogućnosti... I vlastitog mentalnog zdravlja...«

A, za opuštanje, ovaj tjedan preporučamo MORTDECAJA: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow i Ewan McGregor.

A na četvrti nam prag kuca MR. TURNER, točnije, Joseph Mallord William Turner, jedan od najvećih slikara romantizma...

Veselimo se Vašim dolascima i prijedlozima – poručuje Dubravko Adamović, ravnatelj KMC-a.

Od utorka do nedjelje (27. siječnja – 1. veljače) u kino dvorani, koja je u sklopu Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar, možete od pogledati sljedeće filmove.

TEORIJA SVEGA – biografska drama – cijena 20 kuna

Utorak u 20 sati


RITAM LUDILA – američka glazbena drama – cijena 20 kuna

Srijeda u 20 sati i subota u 18 sati


SNAJPERIST – američka biografska ratna drama – cijena 20 kuna – nacionalna premijera

Četvrtak, petak i nedjelja u 20 sati


MORTDECAI – američka akcijska komedija – cijena 20 kuna

Subota u 20 sati i nedjelja u 18 sati

EKIPA ZA 6/3D – animirana akcijska komedija – cijena 20 kuna

Subota i nedjelja u 11 sati


Kino blagajna je otvorena u dopodnevnim satima od 10 do 12 sati, a popodne sat vremena prije početka projekcije. Rezervirati ulaznice možete i telefonom –217 471. Rezervirane ulaznice podignuti najmanje pola sata prije projekcije. BLAGAJNA NE RADI PONEDJELJKOM, niti se ponedjeljkom primaju telefonske rezervacije.

Ažurirano ( Utorak, 27 Siječanj 2015 19:05 )