• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OTVORENJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA FOTOGRAFA PAVLA TOTHA U GRADSKOM MUZEJU BJELOVAR

»Iran - Persia - Ljudi« u Galeriji Naste Rojc

Tema izložbe su ljudi, snimljeni na radnim mjestima ili na javnim prostorima. Iran je nama daleka zemlja, fizički i mentalno o kojoj znamo malo i površno, a često smo kroz medije pristrano informirani. Kako slike govore »tisuću riječi«, vidjet ćemo Irance kakvi oni stvarno jesu - obični i dobronamjerni, znatiželjni i vrijedni u svakodnevnim životnim situacijama – poručuje autor fotografija Pavao Toth

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Galeriji Naste Rojc u Gradskom muzeju Bjelovar u srijedu, 11. veljače, u 19 sati otvorit će se izložba fotografija »Iran - Persia - Ljudi« fotografa Pavla Totha. Otvorenje će uveličati gosti Iranskog kulturnog centra Zagreb na čelu s Gosp. Seyed Mojtaba Akramijem, Savjetnikom za kulturu Veleposlanstva Islamske Republike Iran.

– Pozivam vas na koncert tradicionalne iranske glazbe i otvorenje izložbe fotografija »Iran - Persia - Ljudi«, koja će biti postavljena u Galeriji Nasta Rojc u Gradskom muzeju Bjelovar. Bit će izloženo 69 fotografija snimljenih prošle godine na putovanju Iranom, preko predjela drevne Perzije. Tema izložbe su ljudi, snimljeni na radnim mjestima ili na javnim prostorima. Iran je nama daleka zemlja, fizički i mentalno o kojoj znamo malo i površno, a često smo kroz medije pristrano informirani. Kako slike govore »tisuću riječi«, vidjet ćemo Irance kakvi oni stvarno jesu - obični i dobronamjerni, znatiželjni i vrijedni u svakodnevnim životnim situacijama – poručuje autor fotografija Pavao Toth.

Prije izložbe fotografija muzički sastav Ney Davood u 18 sati održat će koncert na 2. katu muzeja, gdje ima oko 130 mjesta za sjedenje, ali može primiti i više posjetilaca. Ney Davood (Nej David ili Davidova frula) je muzički sastav koji skladbe izvodi na tradicionalnim iranskim instrumentima, od kojih su u prošlosti nastali i neki naši instrumenti. Sastav čine: Akbar Mohseni, Parviz Meshkatian, Pashang Kamkar, Mohammad Reza Lotfi, Hamid Reza Karimi, Roohollah Khaleghi i Hosein Alizade. Čut ćemo nekoliko izvedbi »uglazbljene poezije«, etidu, nekoliko narodnih vokalno-instrumentalnih skladbi, narodni napjev i instrumental. Prava poslastica za ljubitelje i nešto što se ne može često čuti uživo.

Nakon otvorenja izložbe biti će neformalno druženje uz iranske slastice, čaj i iranske voćne napitke.

Ažurirano ( Nedjelja, 08 Veljača 2015 12:18 )