• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


JAMAT PRODUKCIJA PREDSTAVLJA VAM DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM »IZA SNA« REDATELJA IGORA FILIPOVIĆA U BJELOVARSKOM KINU

Dođite na besplatnu bjelovarsku premijeru filma kojeg je producirao Bjelovarčanin Matija Jakšeković

Film je nastao u nezavisnoj produkciji i predstavnik je novog vala hrvatskog filma

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Jamat produkcija predstavlja vam dugometražni igrani film »Iza sna« redatelja Igora Filipovića! Film je nastao u nezavisnoj produkciji i predstavnik je novog vala hrvatskog filma, a Bjelovarčani će ga moći premijerno pogledati danas, 26. veljače u 20 sati u Kulturnom i multimedijskom centru i to besplatno. Film je producirao Bjelovarčanin Matija Jakšeković.

Kratki sadržaj filma:

Tihi (Borko Perić) prolazi kroz osobnu krizu, nezadovoljan vlastitim životom sa suprugom Lanom (Ana Vučak). U želji za promjenom, Tihi u isprepletenim, usko povezanim pričama, prolazi kroz dvije krajnosti. U najnižoj pobudi za brzom zaradom, odlazi u noćni provod s prijateljem Pavlom (Dušan Bućan). Pavle je kvartovska faca, okružen lijepim djevojkama i poznat po mutnim poslovima, a Tihi želi s njim ući u »poslovni« dogovor – pljačku kojom će brzo doći do velike količine novca. Pavle u tim poslovima ima iskustva, no nikada ne razmišlja dugoročno, već se prepušta trenutnoj situaciji. Traži da ga Tihi prati bez ikakvih pitanja i na neki način upoznaje ga s okrutnošću života. Kroz noćnu vožnju gradom paralelno se isprepliće Tihina želja da talentom postigne nešto u životu, jer želi iskoristiti svoju ljubav prema glazbi. Zato Tihi odlučno upada u ured glazbenom producentu Sanjinu (Krunoslav Belko) koji ga prima pod svoje i uvodi u svijet glazbe. Tihina karijera ovisi o koncertu za kojeg se nervozno priprema, a pritom se mora nositi s teretom šou biznisa. Istovremeno, pod utjecajem novostečene slave, ne primjećuje kako se odnos s Lanom sve više pogoršava.

Glavna muška uloga: Borko Perić

Nagrađivani kazališni, filmski i televizijski glumac Borko Perić rođen je u Puli 1981. Glumom se počinje baviti 1995. u dramskoj grupi Inat u Puli, a od 1996. je bio član dramskog studija Istarskog narodnog kazališta. Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti, a u ansamblu kazališta Kerempuh je od 1. siječnja 2007. Ostvario je uloge u brojnim filmovima: »U zemlji čudesa«, »Živi i mrtvi«, »Kravata«, »Dva igrača s klupe«, »Libertas«, »Svjedoci«, »Konjanik«, »Ne dao Bog većeg zla«, »Kao loš san«, »Generalov carski osmijeh« i kazališnim predstavama. Na 38. danima satire Fadila Hadžića osvojio je glumačku nagradu.

Sporedna muška uloga: Dušan Bućan

Dušan Bućan rođen je 28. rujna 1976. godine u Zagrebu. Na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti diplomirao je 2002. godine, a članom ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta postao je 2007. godine. Osim brojnih uloga u predstavana (Na dnu, Nora, Višnjik, Rat i mir...), Dušan je ostvario i niz televizijskih uloga u serijama »Urota«, »Bitange i princeze«, »TV bumerang« i filmu »Crvena prašina« redatelja Zrinka Ogreste.

Sporedna muška uloga: Krunoslav Belko

Krunoslav Belko rođen je u Zagrebu 1971. Radijski i TV voditelj, glumac. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Nastupio  je u sljedećim filmovima i TV serijama:  »Crvena prašina« (1998), »Četverored« (1999), TV serija, pilot epizoda »Veliki odmor« (1999), »Nit života« (2000), TV serija »Duga mračna noć«  (2002), TV serija »Vila Maria« (2004), TV serija »Balkan Inc« (2006), TV serija  »Pod sretnom zvijezdom« (2011), »Noćni brodovi«  (2011), kratki film »Pušenje ubija«  (2012), »Iza sna«  (2013), TV serija »Stipe u gostima« (2013), TV serija »Crno bijeli svijet« (2014).

Glavna ženska uloga: Ana Vučak

Rođena 29.11.1986. u Zagrebu. Studentica je pete godine studija glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Nakon završene 1. gimnazije, 2005. upisuje BA studij psihologije na Filozofskom fakultetu koji završava 2008. godine. Potom magistrira novinarstvo 2010. na Fakultetu političkih znanosti. Iste godine upisuje studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Prve glumačke korake napravila je u ZeKaeM-ovom učilištu, a prva iskustva pred kamerom stekla dugogodišnjim vođenjem HRT-ove emisije Parlaonica. Glavna ženska uloga Lane u igranom filmu »Iza sna« filmski joj je debi.

Redatelj: Igor Filipović Fila

Igor Filipović Fila rođen je 1974. u Novoj Gradiški. Filmom se profesionalno bavi već četrnaest godina kao redatelj, scenarist, vođa snimanja dokumentarnih i igranih filmova, TV serija i TV emisija. Početak njegova rada obilježio je igrani film »Nit života« (2000), potom dokumentarni film »Moja mina« (2002) koji se prikazivao u nekoliko stranih zemalja. Kao prvi asistent režije druge ekipe sudjeluje u filmu Lov u Bosni (2007). Redatelj je putopisa o Mediteranu za Travel channel (2008) i kratkog igranog filma »Pušenje ubija« (2012).

Producent: Matija Jakšeković

Matija Jakšeković hrvatski je glumac, scenarist i producent rođen 15. rujna 1982. godine. U Zagrebu ostvaruje niz uloga u televizijskim i filmskim projektima i član je Hrvatskog Društva Filmskih Djelatnika i Hrvatskog Društva Dramskih Umjetnika. 2012. otvara Jamat produkciju i producira svoj prvi projekt, dugometražni film »Iza sna«.

Koproducenti: Dario Domitrović (Embrio production) i Ivan Maloča (Inter film)
Izvršni producent: Andro Krpan
Scenaristi: Igor Filipović Fila i Matija Jakšeković
Direktor fotografije: Goran Legović
Montaža: Slaven Jekauc
Scenografija: Petra Poslek
Kostimografija: Morana Starčević
Glazba: Dražen Kvočić, Pavle Vidaković
Oblikovanje zvuka: Dario Domitrović, Dušan Maksimovski, Dominik Krnjak
Maska: Zdenka Mihelj, Asia Novaković
Specijalni efekti: Tomislav Šajgo

Ažurirano ( Četvrtak, 26 Veljača 2015 10:52 )