• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


21. DANI HRVATSKOG PUČKOG TEATRA

Poznata manifestacija koja okuplja amaterska društva i kazališta hrvatskih manjinskih zajednica

Njegovanje materinjeg jezika i promicanje hrvatske riječi kao i promicanje pučkog teatra, samo su neke od zadaća ovog kulturnog dobra

E-mail Ispis PDF

HERCEGOVAC Ovog će se vikenda u Hercegovcu po 21. put održati Dani hrvatskog pučkog teatra u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu. To je već mnogima dobro poznata manifestacija i jedina koja okuplja amaterska društva i kazališta hrvatskih manjinskih zajednica iz zemalja srednje i jugoistočne Europe, ali i Hrvatske. Njegovanje materinjeg jezika i promicanje hrvatske riječi kao i promicanje pučkog teatra, samo su neke od zadaća ovog kulturnog dobra. Uz odličnu organizaciju Hrvatske čitaonice iz Hercegovca, kao suorganizator i ovogodišnjeg festivala je Hrvatska matica iseljenika. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Bjelovarsko-bilogorska županija te Općina Hercegovac.

Domaćini će tako po prvi puta ugostiti Kazališnu grupu Hrvata iz Hrvatskog Jandrofa i Čunova u Slovačkoj koji će svoju predstavu »Dvojak« publici iz Hercegovca prikazati u petak nakon svečanog otvorenja festivala i predstave domaćina »Čekajući epitaf«.

U subotu će svoju kazališnu predstavu »Audicija-Šepa« odigrati kazališna grupa HKUD »Vladimir Nazor« iz Sombora (Srbija). Zatim će se publici predstaviti HAK Travnik (BIH) s predstavom »Kome zvono zvoni«, a na kraju večeri i prije zatvaranja festivala publika će imati prilike vidjeti predstavu »Tetka iz Brazila« Picollo teatra, dragih prijatelja iz Starog Grada s otoka Hvara.

Festival Dana hrvatskog pučkog teatra je tradicija koja je svoje korijenje pustila u Hercegovcu. I ove godine bit će dragim gostima pravi domaćini te će  se potruditi da se što bolje i ugodnije osjećaju u Hercegovcu.

Ažurirano ( Četvrtak, 26 Veljača 2015 11:20 )