• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Daruvarsko kino organizira tjedan frankofonskog filma

Čak ni gledateljima neuobičajen filmski jezik ovih francuskih, belgijskih i kanadskih filmova ne bi trebao biti zapreka, jer iz Pučkog otvorenog učilišta javljaju kako će svi filmovi biti prikazani s prijevodom

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Mjesec ožujak mjesec je frankofonije u Hrvatskoj. U sklopu obilježavanja mjeseca frankofonije, a u suradnju s Francuskim veleposlanstvom, daruvarsko kino organizira tjedan frankofonskog filma.

Prva projekcija na rasporedu bila je danas od 19:30. Radi se o filmu Jappeloup iz 2013. godine, a središnja tema ove sportske drame je uspjeh u preponskom jahanju. Sutra, 25. ožujka, se u isto vrijeme prikazuje dokumentarac o razredu djece dosljenika u Francusku i njihovoj prilagodbi na život, naziva »Škola babilnoska«. U četvrtak je na rasporedu »Sutrašnjica«, drama o mladoj djevojci na prekretnici života. Petak je rezrviran za animirani film »Prinčevi i princeze«, u kojem se radnja vrti oko igre sjena dvoje mladih. Svi filmovi počinju u 19:30.

Subota i nedjelja nude projekcije u dva termina. U 18 sati u subotu prikazuje se animirani film »Mia i Migou«, a od 20 sati na gledatelje očekuje vedra komedija o strastvenim ženama, »Francuskinje«. Raniji termin, onaj od 18 sati, i u nedjelju je pripao animiranom filmu »Slika«, dok u kasnijem terminu ponovno igraju Francuskinje. Upravo je ovaj posljednji film stigao iz redovne produkcije i ulaznica za njega je 20 kuna. Svi se ostali naslovi, proslijeđeni iz Francuskog veleposlanastva, mogu pogledati za 15 kuna.

Čak ni gledateljima neuobičajen filmski jezik ovih francuskih, belgijskih i kanadskih filmova ne bi trebao biti zapreka, jer iz Pučkog otvorenog učilišta javljaju kako će svi filmovi biti prikazani s prijevodom. O njima više možete pročitati na www.pou-daruvar.hr, ali ako ne volite znati radnju unaprijed, posjetite daruvarsko kino 30. Svibnja i iznenadite se francuskom poslasticom.

Ažurirano ( Utorak, 24 Ožujak 2015 21:08 )