• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KULTURNI I MULTIMEDIJSKI CENTAR BJELOVAR

Raspored filmova za sljedeći tjedan u bjelovarskom kinu

RADNO VRIJEME KINO BLAGAJNE je od utorka do nedjelje od 10:00 do 14:00 sati te sat vremena prije početka prve popodnevne projekcije sve do početka posljednje projekcije. U istom vremenu moguće su i rezervacije ulaznica na broj telefona: 043/ 217-471. Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 30 minuta prije početka projekcije. U suprotnom će ih sistem automatski poništiti. BLAGAJNA NE RADI PONEDJELJKOM, niti se ponedjeljkom primaju telefonske rezervacije.

E-mail Ispis PDF

JAPPELOUP

Francuska, Kanada

2013.

Biografski, drama, sportski

Redatelj: Christian Duguay

Uloge: Guillaume Canet, Marina Hands, Daniel Auteuil

130'

Srijeda i nedjelja u 20 sati – cijena ulaznice 20 kuna

Posredstvom Veleposlanstva Republike Francuske u RH

Početkom '80., napuštajući obećavajuću pravničku karijeru, Pierre Durand odluči se u potpunosti posvetiti svojoj strasti – preponskom jahanju. Uz očevu podršku ulaže sve u mladoga konja Jappeloupa, u kojega nitko drugi ne vjeruje. Konj je nizak, temperamentan, nepredvidljiv i pun mana, no, posjeduje nevjerojatne sposobnosti i opuštenost. Iz natjecanja u natjecanje duo napreduje i nameće se svijetu jahanja.

MAMA (MOMMY) > 12+

Kanada

2014.

drama, obiteljski

redatelj: Xaviera Dolana

Uloge: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément

139'

Distributer: Discovery

Četvrtak u 20 sati i subota u 18 sati – cijena ulaznice 20 kuna

»Mama«, peti filma kanadskog redatelja Xaviera Dolana, progovara o majčinskoj ustrajnosti i ljubavi, ali i frustraciji te o mladalačkom otuđenju, bolesti  i agresivnosti. Prvorazredne glumačke bravure i emocionalna nabijenost rezultat su ovoga filma u kojemu je mladi redatelj sazrio kao uspješni umjetnik.

O FILMU

Samohrana majka, udovica, odgaja sama svog nasilnog sina, no, nalazi novu nadu kada misteriozna susjeda uđe u  njihove živote i krene podučavati nestašnoga sina. U vrtlogu nasilnosti, majčinske ljubavi i prijateljstva odigrat će se neviđena drama u kojoj se kraj ni ne nazire... Po sudu kritike najbolji film vunderkinda Xaviera Dolana!

O REDATELJU

Kanadski vunderkind Xaiver Dolan proslavio se 2009. filmom »Ubio sam svoju majku« i bio je to doista neočekivani veliki debi 19-godišnjeg Kanađanina iz Quebeca koji će u svojim filmovima glumiti, pisati scenarij te ih režirati. Uslijedili su jednako uspješni »Otkucaji srca«, »Zauvijek Laurence« i »Tom na farmi«, gdje je uvelike eksperimentirao u svom bravuroznom, nabrijanom, stilu. Sada, s navršenih 25 godina, redatelj je sazrio, prebolio dječje bolesti i snimio svoj, po kritici, najbolji film – »Mama« (predviđali su mu nominaciju za Oscara u kategoriji stranoga filma).

»Film nezadržive snage i iznenađujuće topline!«, Mary Corliss, TIME Magazine

»Dolan se nametnuo kao originalan i uzbudljiv novi redatelj.  Filmom Mama ulazi u ligu velikih redatelja s tek navršenih 25 godina!« Emma Simmonds, The List

WINX CLUB MAGIC ADVENTURE

Italija

2010.

REDATELJ: Ignio Straffi  |  ŽANR: animirani – SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI

ULOGE: Zrinka Antičević, Matija Prskalo,  Ranko Tihomirović, Goran Vrbanić, Jadranka Krajina,  Petra Vukelić, Tihana Franculj,  Petra Crnetić, Lucija Barišić, Kolarić Željko,  Maja Rozman

87'

Distributer: 2i film

Četvrtak i petak u 17 sati – cijena ulaznice 15 kuna

Novi dugometražni film o Winxicama će razveseliti sve obožavatelje ovih poznatih vila sa sjajnim krilima!

Sve se čini idealno u svijetu vila i Bloom je oduševljena kada ju Sky zaprosi. Odjednom počinju problemi - otac Skyju zabranjuje da se oženi sa Bloom i otkriva im dugo sakrivenu tajnu! Čarobno kraljevstvo se može spasiti samo uz pomoć hrabrih vila iz Winx Cluba koje su uvijek spremne pomoći svojim prijateljima.

Saznajte kakve veze imaju vještice sa cijelom zbrkom koja bi mogla uništiti budućnost naših hrabrih vila u ovoj fantastičnoj 2D avanturi.

HRABRI MALIŠAN (Minuscule – The Valley of the Lost Ants) > 3+

Francuski, Belgija

2013.

sinkronizirani

Animirani, avanturistički, obiteljski

Redatelj: Hélène Giraud, Thomas Szabo

89'

Distributer: Editus

Subota u 11 sati te nedjelja u 11 i 16 sati – cijena ulaznice 15 kuna

Ova vješto napravljena animacija, nastala na temelju iznimno popularne TV serije, ostavlja gledatelje bez riječi i još jednom dokazuje kako, kada se radi o animiranim filmovima, Francuzi to rade sasvim drugačije: jedinstveno i originalno. Autori ovoga filma imali su puno stvarniji pristup pa tako, kao i u životu, mravi i bubamare ne govore. Priča prati mikrosvijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi ostavi iza sebe hranu koja bi grupi crnih mravi mogla biti ulov godine. Ali, prije nego mravi uspiju ukrasti svoj plijen i odnijeti ga u skrovište, na put im se postave tek rođene bubamare. No, oni vrlo brzo postanu dobri prijatelji, ali tada u cijelu priču ulazi grupa crvenih, zločestih, mrava koji pokušaju oteti plijen.

PEPELJUGA (Cinderella)

SAD

2015.

Redatelj:  Kenneth Branagh

Uloge: Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Hayley Atwell, Lily James

105'

Distributer: 2i Film

Petak u 20 sati, subota u 20:30 sati i nedjelja u 18 sati – cijena ulaznice 20 kuna

Pepeljuga je igrani film temeljen na klasičnoj bajci o Pepeljugi i na istoimenom animiranom remek djelu iz 1950. Priča o Pepeljugi prati sudbinu mlade Elle čiji se otac trgovac ponovno oženio nakon smrti njene majke. Ella prihvaća novu maćehu i njene dvije kćeri, Anastasiu i Drisellu. Nakon nenadane očeve smrti, djevojka Ella ostaje prepuštena na milost i nemilost svoje nove okrutne obitelji koja ju pretvara u služavku prekrivenu pepelom, zvanu - Pepeljuga. Nedugo zatim u šumi sreće stranca, svoju srodnu dušu, šarmantnog princa. Nakon sudbonosnoga susreta, kraljevstvo poziva sve djevojke na bal kako bi princ odabrao svoju buduću suprugu. Unatoč svim nedaćama koje su joj zadale zle sestre i maćeha, mlada Ella uspijeva doći na bal. Uz pomoć čarobne kočije (čitaj: bundeve) i par miševa te popularne staklene cipelice, ona mijenja svoj život zauvijek...

NAJAVA

Kako bismo izbjegli diskontinuitet prikazivanja filmova iz serije »oskarovci 2015.«, za desetak ćemo dana zavrtjeti i nominirani, jako hvaljeni »Dva dana i jedna noć«, s briljantnom Marion Cotillard u glavnoj ulozi. Uz njega, također i »Kartu do zvijezda«, s ponovno fascinantnom Julianne Moore u glavnoj ulozi.

Budući da ćemo tijekom mjesec i pol dana odigrati najmanje pet naslova (»Levijatan«, »Divlje priče«, »Mama«, »Karta do zvijezda« i »Dva dana, jedna noć«), koji su činili iznimno uspješnu okosnicu prošlogodišnje ZAGREB INDIE REVIJE FILMOVA (Discovery) održane od 30. listopada do 6. studenoga 2014. u CineStar kinima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Mostaru,  nema razloga da u dogledno vrijeme i mi ne prikažemo i ostala najbolja filmska ostvarenja s raznih svjetskih festivala. ZAGREB INDIE REVIJA FILMOVA nastala je, naime, na ideji da se široj javnosti, u sklopu jedne manifestacije, prikažu najbolji filmovi svjetske nezavisne produkcije. Riječ je o arthouse filmovima koji su bili prikazani u glavnim konkurencijama najvećih svjetskih filmskih festivala: Cannes, Berlin, Sundance, Toronto… Mnogi od navedenih filmova bez ZAGREB INDIE REVIJE nikada ne bi bili prikazani u redovitoj kinodistribuciji. Nezavisni filmski distributeri već se dva desetljeća, gotovo, tvrdoglavo bave distribucijom manje atraktivnih i nekomercijalnih, ali zato iznimno kvalitetnih, naslova koje približavaju najširem krugu gledatelja. Namjera ZAGREB INDIE REVIJE je da već ove godine preraste u ZAGREB INDIE FESTIVAL koji će omogućiti gledateljima najbolje svjetske filmove nezavisnih produkcija na jednom mjestu. Tijekom REVIJE prikazani su sljedeći zanimljivi naslovi: »Levijatan«, »Karta do zvijezda«, »Mama«, »Dva dana, jedna noć«, »Noćne kronike«, »Najtraženiji čovjek«, ‘Čuda«, »Betlehem«, »Instrukcije nisu uključene«, »Križni put«, »Divlje priče«, »Nevina laž«, »Rudderless«, »Bijeli Bog«, »Dvojnik« i »Homesman«.

Dobro došli na vrhunski i neponovljivi 2D i 3D kino doživljaj!

Vaš KMC Bjelovar!

Ažurirano ( Nedjelja, 29 Ožujak 2015 20:41 )