• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U BJELOVARSKOJ GRADSKOJ UPRAVI PREDSTAVLJEN PROGRAM MALOG BOK FESTA

Sedam kazališta izvest će sedam predstava

Na malom BOK-u 16. travnja bit će organiziran program koji se naziva Bjelovarska umjetnička mladost. Tu će se prikazati najbolji radovi sa LiDraNa učenika osnovnih i srednjih škola.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – Djeci omogućujemo gledanje primjerenih predstava u Bjelovaru kako ne bi morali ići negdje drugdje. U proteklih deset godina na Malom BOK-u je izvedeno 60 predstava, a na Assiteju koji se organizira četiri godine zaredom prikazano je još 45 predstava. Na naših pet predstava Malog BOK-a i 12 predstava Assiteja prošle godine bilo je oko pet tisuća mladih ljudi i djece što je izuzetan podatak te objašnjava zašto se Mali BOK organizira. Ove godine Mali BOK otvara vrata 13. travnja i kroz sedam dana bit će prikazano sedam predstava – rekla je Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika u utorak, 7.travnja, na predstavljanju programa Malog BOK-a.

O programu na predstavljanju govorila je Irena Hlupić Rašo, umjetnička direktorica Malog BOK festivala koja je rekla kako će ove godine sedam kazališta izvesti sedam predstava. Mali BOK traje od 13. do 20. travnja, a zatvaraju ga gosti iz Zadra. Neke od predstava su premijere jer dosad nisu bile izvođene.

– Na Malom BOK-u predstavit će se inozemno kazalište iz Pečuha. Gosti dolaze iz Zagreba, Čakovca, a naglašavamo da imamo i dvije predstave iz Bjelovara našeg Bjelovarskog kazališta. Na malom BOK-u 16. travnja bit će organiziran program koji se naziva Bjelovarska umjetnička mladost. Tu će se prikazati najbolji radovi sa LiDraNa učenika osnovnih i srednjih škola, pa posebno pozivamo građane da vide što naši mladi Bjelovarčani u slobodno vrijeme rade i što postižu na županijskoj i državnoj razini. Grad će za ove predstave izdvojiti oko 70 tisuća kuna, a cijena ulaznice ostaje 10 kuna. Ovome su pomogli sponzori i Ministarstvo kulture koji su se priključili financiranju malog BOK-a – nadodala je Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika.

Kako bi javnost upoznao s pozivom Grada Zagreba da Grad Bjelovar podrži kandidaturu Grada Zagreba za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine novinarima se obratio i bjelvoarski gradonačelnik Antun Korušec.

– Želim vam dati službenu informaciju za koju nema bolje prigode od ove današnje. Zamolbu za podrškom od Grada Zagreba dobili su još Gradovi Sisak i Grad Karlovac. Naš odgovor je bio da dajemo bezrezervnu podršku kandidaturi, da se radujemo projektu i da podržavamo tu inicijativu, te da smo spremni svojim projektima koje imamo kroz cijelu godinu značajno pripomoći kandidaturi Grada Zagreba za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine – rekao je gradonačelnik Korušec.

– Zašto je Grad Bjelovar dobio takav poziv od Grada Zagreba da podrži kandidaturu i da bude svojevrstan partner u kandidaturi za EU prijestolnicu kulture? – pita se Korušec te odgovara, naprosto zbog dobrih programa koje Grad ima u kulturi. Koji su osjenjeni izuzetno kvalitetnim, u logističkom smislu, u smislu kvalitete predstava, pojedinaca izvođača koji dolaze u Bjelovar, u jednoj pozitivnoj klimi koja se oko toga stvara i Grad Zagreb je odlučio da mu to može značajno pomoći u toj kandidaturi, pojasnio je Korušec. Osim toga nadodao je kako uz sve to Grad Bjelovar ima značajnih manifestacija od Međunarodnog tjedna udaraljkaša, Assiteja, Malog i velikog BOK festa, Terezijane, za koju su, bez obzira tko što mislio, kritike i stavovi izuzetno pozitivni, zaključio je gradonačelnik Korušec.

Ažurirano ( Četvrtak, 09 Travanj 2015 18:20 )