• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KULTURNI I MULTIMEDIJSKI CENTAR BJELOVAR

Raspored filmova u bjelovarskom kinu

RADNO VRIJEME KINO BLAGAJNE je od utorka do nedjelje od 10:00 do 14:00 sati te sat vremena prije početka prve popodnevne projekcije sve do početka posljednje projekcije. U istom vremenu moguće su i rezervacije ulaznica na broj telefona: 043/ 217-471. Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 30 minuta prije početka projekcije. U suprotnom će ih sistem automatski poništiti. BLAGAJNA NE RADI PONEDJELJKOM, niti se ponedjeljkom primaju telefonske rezervacije.

E-mail Ispis PDF

CITIZENFOUR

»FILM STOLJEĆA… Jedan od najdojmljivijih ... koje sam ikada vidio.« Godfrey Cheshire (rogereber.com)

NACIONALNA PREMIJERA!

Nedjelja u 20 sati – cijena ulaznice 20 kuna


Iako nam CITIZENFOUR dolazi tek na koncu samoga tjedna (nedjelja), sve ono filmsko i ne filmsko čini ga toliko posebnim i bitnim za promišljanje naše povijesti, sadašnjosti i budućnosti da mi je i više nego logično otvoriti 16. tjedni raspored – odostraga. Jer, kažu, nakon što pogledate ovaj film, nikada više nećete na isti način gledati na telefon, e-mail, kreditnu karticu, web preglednik ili Facebook profil. Ovogodišnji dobitnik OSKARA ZA NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI DOKUMENTARNI FILM, je priča o Edwardu Snowdenu, najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, čovjeku koji je otkrio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana od strane Nacionalne službe sigurnosti SAD-a (NSA). Ovaj dokumentarni triler, čija priča započinje anonimnim mailom, a nastavlja se odlaskom u Hong Kong i brojnim sastancima s čovjekom kojega je u kratkom vremenskom razdoblju upoznao cijeli planet, ne samo da pokazuje opasnosti političkih nadzora, već i mogućnosti da ih osjetite na vlastitoj koži. (više u prilogu)

Redateljica: Laura Poitras

114 min.

2014.

Njemačka, SAD, VB

»Svi uzrasti«

DVA DANA, JEDNA NOĆ (Deux jours, une nui)

Srijeda u 20 sati i subota u 18 sati – cijena ulaznice 20 kuna


Priča o običnim šljakerima u socijalnoj borbi do posljednjega daha!

Premijerno prikazan u službenoj selekciji CANNES FILM FESTIVALA 2014.,snažna i emotivna priča o opstanku unutar postkapitalističkog svijeta običnih šljakera, obespravljenih i jadnih, primoranih na borbu do posljednjega daha, film 'Dva dana, jedna noć' prati Sandru, mladu ženu koja ima jedan vikend za uvjeriti svoje radne kolege na odricanje od bonusa ne bi li ona zadržala svoj posao. Potresna priča s oskarovkom Marion Cotillard u dirljivoj naslovnoj ulozi Sandre, žene koju divlji kapitalizam tjera na očajničke poteze.

»Filmovi sa socijalnom tematikom manje su ili više uvijek aktualni i uvijek u ponudi na art kino sceni. U krizna doba bave se aktualnom krizom, u vrijeme blagostanja upozoravaju na iskustva prethodnih kriza, ali i na manjkavosti naizgled savršenih sistema. Socijalni filmovi uvijek su kocka – ako ih se nevješto napravi, mogu zapilati, dok su, s druge strane, moguće sve zamke jeftinih i zapaljivih pamfleta.

Srećom, braća Dardenne majstori su socijalnih priča, jedni od rijetkih autora koji se mogu pohvaliti s dvije Zlatne palme u Cannesu, uz jedan Grand Prix žirija, nagradu za scenarij i još nekoliko »manjih« nagrada. Usporedivi su jedino s Kenom Loachom u Velikoj Britaniji, s kojim dijele i dokumentarni pedigre i sklonost k veritéu, biranju naturščika i nadolazećih glumaca za glavne uloge te prikazivanju običnih ljudi u stresnim, ali ipak očekivanim situacijama koje čine život. Važnije od svega, njihove socijalne priče nisu površne niti zamorne, nema popovanja ni osuđivanja. Priče koje oni pričaju ljudske su barem koliko i socijalne, ako ne i više.«

Redatelj: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Uloge: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Pili Groyne

2014.

drama

95 min.

Belgija, Francuska, Italija

DVOJNIK (The Double)

Četvrtak u 20 sati i nedjelja u 18 sati


»Često se pri adaptiranju književnih djela za film događa da publika ne bude zadovoljna..., međutim, to nije slučaj s britanskim filmom Dvojnik. Snimljen pod redateljskom palicom Richarda Ayoadea, DVOJNIK je crna komedija, ali ujedno i  psihološki film i film atmosfere te predstavlja jednu originalnu i uspješnu adaptaciju istoimene novele velikoga ruskoga pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog. Možda baš zato što je u pitanju jedna psihološka novela, i pisac kao Dostojevski, gledatelji su zadovoljni: u današnje vrijeme, ipak, dominiraju puno trivijalnije adaptacije puno trivijalnijih knjiga.«

Redatelj: Richard Ayoade

Uloge: Jesse Eisenberg, Chris O'Dowd, Mia Wasikowska

93 min.

VB

ZVONČICA I ČUDOVIŠTE IZ NIGDJEZEMSKE

Srijeda u 9:30 sati, četvrtak u 17 sati, subota i nedjelja u 11 sati – cijena ulaznice 15 kuna


sinkronizirano

SAD

2014.

animirani, obiteljska pustolovina

Redatelj: Steve Loter

Uloge: Ana Kraljević, Hana Hegedušić, Iva Mihalić

76'

2i film

HRABRI MALIŠAN (Minuscule – The Valley of the Lost Ants) > 3+

Srijeda u 17 sati – cijena ulaznice 15 kuna


Francuski, Belgija

2013.

animirani, avanturistički, obiteljski

Redatelj: Hélène Giraud, Thomas Szabo

89'

Editus

Ažurirano ( Utorak, 14 Travanj 2015 10:00 )