• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KULTURNI I MULTIMEDIJSKI CENTAR BJELOVAR

Raspored filmova u bjelovarskom kinu – nedjeljne projekcije u 18 sati 10 kuna

RADNO VRIJEME KINO BLAGAJNE je od utorka do nedjelje od 10:00 do 14:00 sati te sat vremena prije početka prve popodnevne projekcije sve do početka posljednje projekcije. U istom vremenu moguće su i rezervacije ulaznica na broj telefona: 043/ 217-471. Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 30 minuta prije početka projekcije. U suprotnom će ih sistem automatski poništiti. BLAGAJNA NE RADI PONEDJELJKOM, niti se ponedjeljkom primaju telefonske rezervacije.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Od utorka do nedjelje (23. – 28. lipnja) u kino dvorani, koja je u sklopu Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar, možete pogledati sljedeće filmove.

U ovome prazničnome tjednu, za koji su mnogi tvrdili kako će iz grada izvući »sve živo« (a već je odličan TEREZIJANSKI GLAZBENI PROGRAM to sinoć i preksinoć demantirao), predstavljamo naslove za koje je najbolje odmah reći kako nije riječ o internetskoj potrošabl robi već o sjajnim filmovima dvojice vrhunskih redatelja koji su se već odavna etablirali u filmskome svijetu: DIPLOMACIJA Volkera Schloendorfa i JIMMY'S HALL Kena Loacha.

Iako smo DIPLOMACIJU već predstavili u pregledu 25. tjednoga rasporeda, nije na odmet ponoviti nekoliko zanimljivosti koji ovaj film dodatno izdižu. Redatelj Volker Schloendorf francuski je đak (Hautes Etudes Cinematographique u Parizu) koji je svoj zanat pekao i kao asistent redateljskih veličina: Louisa Mallea, Jean-Pierre Melvillea i Alaina Resnaisa. Njegov antologijski „Limeni bubanj“ nagrađen je 1979. s kanskom Zlatnom palmom, ravnopravno s Coppolinom „Apokalipsom danas“, a 1980. i OSCAROM za najbolji strani film. DIPLOMACIJA je, pak, 2015. odnijela NAGRADU CESAR za najbolji adaptirani scenarij.

SPAŠAVANJE PARIZA – DIPLOMACIJA

(konac II. svjetskog rata)


Drama/Francuska, Njemačka/2014.

Utorak u 20 sati – cijena ulaznice 20 kune

JIMMY'S HALL/JIMMYJEVA DVORANA


Drama/UK/Irska/Francuska/2014.

Srijeda i petak u 20 sati – cijena ulaznice 20 kuna

U Evanđelju po Tomi, Isus reče: »Nitko nije prorok u svom selu…«

Redatelj najpopularnijega, ikada snimljena, filma o irskoj neovisnosti »Vjetar koji povija ječam«, u kojemu je objedinio irski rat za neovisnost (1919.-1922.) i irski građanski rat (1922.-1923.) i ovaj se put prihvatio stvarnih događaja iz burne irske prošlosti iz prve polovine 20. st. Godina je 1932. i Jimmy Garlton se nakon desetogodišnjega izgnanstva u Ameriku vratio u svoje rodno mjestašce. Svi mladi koji uživaju u pjevanju, sviranju, plesanju, slikanju, boksu i čitanju knjiga su zbog toga sretni, naravno, kao i njegova majka, međutim, ujedinjene radikalno-konzervativne snage vide to kao opaku ugrozu.

Inspiriran životom irskoga soc-aktivista Jamesa Graltona (1886.–1945.), koji je nakon emigracije 1909. postao američki građanin (i jedini ikada deportirani Irac iz Irske), i inzistirajući na autentičnosti, redatelj Ken Loach snimio je ovo remek djelce u irskome seocetu Drumsna, koje je samo par kilometara udaljeno od Effrinagha, rodnoga zaseoka Jamesa Graltona.

IZVRNUTO OBRNUTO 3D


Sinkronizirani, animirani, komedija, obiteljski/SAD/2015.

Subota i nedjelja u 11 sati – cijena ulaznice 20 kuna

PRDOPRAH DR. PROCTORA


Obiteljski/Norveška/2015.

Nedjelja u 18 sati – cijena ulaznice 10 kuna

GOSPODAR VJENČANJA


Komedija/SAD/2015.

Subota u 21 sat i nedjelja u 20 sati – cijena ulaznice 20 kuna

– Nakon višemjesečnog usklađivanja dokumentacije i metodologije poslovanja s vodećim hrvatskim kino distributerima (Blitz Film&Video i Duplicato Media), napokon smo, većim dijelom, došli do  rješenja problema tako da ćemo filmove, za koje ste nam poslali podosta upita i koje svi zajedno strpljivo čekamo, napokon zavrtjeti:

SAN ANDREAS, JURSKI SVIJET, PITCH PERFECT 2, ŠPIJUNKA, TED 2, BEZVREMENSKA ADELINE, MALCI, NEMOGUĆA MISIJA, TERMINATOR GENISYS, FANTASTIČNA ČETVORKA...

Iako za njihove filmove moramo držati veće cijene ulaznica (ovo pitanje još uvijek rješavamo), ovom vas prigodom obavještavamo kako će cijena ulaznica za nedjeljne projekcije u 18 sati i nakon TEREZIJANSKOGA VIKENDA, kao što smo već najavili, biti 10 KN!

Podsjećamo vas, također, kako su u tijeku predbilježbe za LJETNI MODNI STUDIO te da će 1. i 2. srpnja biti održane audicijske radionice. Veselimo se vašemu dolasku! – poručuju iz KMC-a.

RADNO VRIJEME KINO BLAGAJNE je od utorka do nedjelje od 10 do 14 sati te sat vremena prije početka prve popodnevne projekcije sve do početka posljednje projekcije. U istom vremenu moguće su i rezervacije ulaznica na broj telefona: 043/ 217-471. Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 30 minuta prije početka projekcije. U suprotnom će ih sistem automatski poništiti. BLAGAJNA NE RADI PONEDJELJKOM, niti se ponedjeljkom primaju telefonske rezervacije.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 20:01 )