• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U SKLOPU BJELOVARSKOGA KULTURNOG LJETA

Književna večer s Gordanom Nuhanovićem

Bjelovarčani će podrobnije imati priliku čuti o njegovom posljednjem djelu, prvoj zbirci putopisnih priča »Šale su ostale kod kuće«, u kojoj na duhovit način opisuje svoje doživljaje s putovanja po zemljama bivšeg SSSR-a

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U sklopu Bjelovarskoga kulturnog ljeta, udruga Revolucija i ove godine tijekom srpnja i kolovoza organizira različite književne večeri s afirmiranim, poznatim i nešto manje poznatim, hrvatskim piscima. Prvi u nizu predstavit će se Gordan Nuhanović, novinar i pisac, rođeni Vinkovčanin koji trenutačno živi i radi u Zagrebu. Iza sebe ima nekoliko nagrađivanih naslova koji su pobrali pohvale kritika i čitatelja. Bjelovarčani će podrobnije imati priliku čuti o njegovom posljednjem djelu, prvoj zbirci putopisnih priča »Šale su ostale kod kuće«, u kojoj na duhovit način opisuje svoje doživljaje s putovanja po zemljama bivšeg SSSR-a. Priče su nastale između 1998. i 2012.godine kada je posjetio zemlje poput Armenije, Kazahstana, Gruzije, Moldavije i Litve.

– Cilj mi je bio upoznavanje novih kultura i, naravno, želja za avanturom. No, u prvome me je redu zanimao tamošnji sraz sovjetske baštine s modernizmom tranzicijskog postsovjetskog užasa – rekao je Nuhanović o svome djelu na promociji u Zagrebu prošle godine. Više o svemu možete doznati od samoga autora u srijedu, 8. srpnja u 20 sati na pozornici pokraj bjelovarskoga Gradskog muzeja. Književnu večer s Gordanom Nuhanovićem moderirat će Kruno Lokotar, glavni urednik izdavačke kuće »Algoritam«.

UKRATKO O GORDANU NUHANOVIĆU...

Rođen je 1968. godine u Vinkovcima. Devedesetih je radio kao novinar u Globusu, Slobodnoj Dalmaciji, Danasu i Jutarnjem listu. Zbirku kratkih priča »Liga za opstanak« objavio 2001. Nagrađen »Ivanom i Josipom Kozarcem« za prvijenac te nagradom »Slavić« DHK za najbolju prvu knjigu u 2001. godini. »Liga za opstanak« uvrštena je među pet najboljih proznih knjiga 2001. godine u izboru Jutarnjeg lista. 2003. godine objavio drugu zbirku priča »Bitka za svakog čovjeka«, a 2004. napisao monodramu »Što to ljudi govore iliti buka« koju je izvodio glumac Slavko Brankov. 2006. godine objavio roman »Posljednji dani panka«, 2009. roman »Vjerojatno zauvijek«, a treći roman, naslovljen »Agenti kulture«, u ljeto 2013.  Zbirka duhovitih putopisnih priča »Šale su ostale kod kuće« objavljena je 2014. Izbor pod naslovom »Survival League« objavljen mu je u SAD-u. Djela su mu prevedena na engleski, njemački, mađarski i češki. Trenutačno živi i radi u Zagrebu.

Ažurirano ( Utorak, 07 Srpanj 2015 07:28 )