• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


HARLEY-DAVIDSON ROAD GLIDE 2015. PONOVNO TUTNJI

Posve novi model odlikuje se »opasnom« naravi te svojom funkcionalnošću proždire kilometre

E-mail Ispis PDF

MILWAUKEE (1. kolovoza 2014.) – Harley-Davidson® (NYSE:HOG) ima još uzbuđenja u rukavu. Špijunske fotografije, tračevi i velika nagađanja preplavljuju Internet, dok ljubitelji motocikala Harley-Davidson diljem svijeta očekuju povratak motocikla Road Glide®. Čekanje je gotovo, a Road Glide Special konačno je stigao!

Nekoliko tjedana prije objave kompletne linije modela za 2015. godinu, Harley-Davidson predstavlja Road Glide Special, jedan od novih motocikala za 2015. godinu U nastojanjima za poboljšanjem proizvoda, a sukladno željama kupaca u sklopu projekta RUSHMORE, elegantan model Touring motocikla čiji dizajn prednje maske nalikuje glavi morskog psa, danas je predstavljen na događaju Sturgis Motorcycle Rally u Južnoj Dakoti u SAD-u.

– Road Glide je oduvijek imao vrlo strastvene sljedbenike zbog čega je povratak ove linije uzbudljiv i za naše kupce i za tvrtku. – izjavio je Matt Levatich, predsjednik i operativni direktor tvrtke Harley-Davidson Motor Company, te nastavio – S tehnologijom iz projekta Rushmore, intuitivnim značajkama i sjajnim novim stilom omogućili smo poboljšanu vožnju vjernim obožavateljima modela Road Glide i ostalima koji traže druge cool motocikle iz projekta Rushmore.

Dovoljan je jedan pogled na nove linije poznate prednje maske modela Road Glide Special da biste uvidjeli da su prethodni oblici i konvencije napuštene te da se pojavio novi buntovnički dizajn. Motocikl Road Glide Special zaslužio je svoj status jer je ispunio najteže uvjete i sada se vraća. Od opakih novih LED svjetala Dual Reflector Daymaker™ do ručno podesivog stražnjeg ovjesa niskog profila, motocikl Road Glide Special dokaz je onoga što se događa kada imate više standarde i provedete dovoljno vremena da biste ih ispunili. Road Glide Special odlučno izražava stav agresivnom i dugotrajnom vožnjom, a u tome ga podržavaju sve funkcije koje vozači zahtijevaju.

– Road Glide je oduvijek bio motocikl za vozača koji je drukčiji, za osobe koje žele izraziti svoj stav u potjeri za slobodom koju pruža cesta. – govori Mike Goche, direktor Odjela za planiranje proizvoda, te nastavlja – Novi model poštuje taj duh i nudi značajna poboljšanja za udobnost te cijeli niz značajki iz projekta RUSHMORE koje su postale pravi hit među vozačima diljem svijeta.

ROAD GLIDE SPECIAL

Oblikovana nebrojenim satima testiranja u zračnom tunelu, prednja maska Road Glide Speciala na okviru sastoji se od trostruke oplate Splitstream koja značajno smanjuje pritisak na glavu i istovremeno pruža dostatan protok zraka oko vozača. Sjajne bijele zrake prednjeg LED svjetla Dual Daymaker™ Reflector osvijetlit će i najmračniju noć. U centru unutarnje oplate nalazi se vrhunski sustav za informiranje i zabavu Boom! ™ Box 6.5GT sa zaslonom na dodir i GPS navigacijom koja se može regulirati dvostrukim komandama koji se nalaze na novom nagnutom upravljaču koji vozača postavlja u udoban položaj u kojem ima kontrolu. Motor High Output Twin Cam 103™ V-Twin žubori kroz dva kromirana prigušivača ispušnog sustava, a izdašan moment dobiva se tek laganim okretanjem ručice gasa. Ovaj Touring model uključuje tvrde bisage s One-Touch pristupom, tempomat i instrumente koji se lako tumače. Za dodatnu sigurnost u vožnji Road Glide Special je opremljen sustavom kočenja Reflex™  povezanim s ABS-om, a ekskluzivno obojana unutarnja oplata i ručno oslikani dijelovi poboljšavaju mu izgled.

O HARLEY-DAVIDSON MOTOR COMPANY

Harley-Davidson Motor Company proizvodi motocikle teške kategorije po narudžbi, za vožnju i putovanja te nudi potpun asortiman dijelova, dodataka, opreme i odjeće za vožnju te opće robe za motocikle Harley-Davidson. Više informacija potražite na web-mjestu tvrtke Harley-Davidson.

Ažurirano ( Nedjelja, 03 Kolovoz 2014 17:13 )