• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


GRADONAČELNIK GRADA BJELOVARA I ZAMJENICA RAVNATELJA POLJOPRIVREDNOG INSTITUTA OSIJEK POTPISALI SU SPORAZUM O ISTRAŽIVAČKOM PROJEKTU »MOGUĆNOST POVEĆANJA RENTABILNOSTI OPG PRIMJENOM BIOGNOJIVA U PROIZVODNJI PŠENICE I STOČNOG GRAŠKA«

Smanjenjem ulaganja u proizvodnji pšenice i stočnog graška povećati

Ovim istraživačkim projektom obuhvatit će se i dva gospodarska subjekta: OPG – Despetović, vlasništvo Gabrijele Despetović iz Prespe i OPG – Jergović, vlasništvo Nikole Jergovića iz Prgomelja

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i zamjenica ravnatelja Poljoprivrednog instituta Osijek dr. sc. Tatjana Ledenčan u petak, 11. ožujka, potpisali su sporazum o istraživačkom projektu »Mogućnost povećanja rentabilnosti OPG primjenom biognojiva u proizvodnji pšenice i stočnog graška«.

Riječ je o istraživačkom projektu, čiji je cilj smanjenje ulaganja u proizvodnji pšenice i stočnog graška, a povećanje uroda, kojeg Grad Bjelovar provodi, ove i iduće godine, u suradnji sa znanstvenom institucijom, a Grad u njemu sudjeluje s 10.000 kuna.

Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara, istaknuo je kako su veliki uvoz hrane, površine koje se ne obrađuju i nestanak sela problemi cijele države. No, Grad Bjelovar na svom području nastoji razvijati drugačiju sliku poljoprivrede i sela. Prema njegovim riječima, strateška odrednica Grada Bjelovara je pomagati bjelovarskim poljoprivrednicima kako bi vratili optimizam i život na selo. Upravo se to može napraviti, napominje gradonačelnik Korušec, uz suradnju sa znanstvenim institucijama i usvajanjem novih spoznaja u proizvodnji hrane.

Na potpisivanu projekta bile su prisutne i zamjenice gradonačelnika Jasna Višnjević i Lidija Novosel, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Bjelovara Sonja Novak te voditelj projekta doc.dr.sc. Branimir Šimić i istraživači: Josip Šimenić, Marijana Tucak, Svetislav Popović, Iva Majhen-Vlašiček, Mihaela Čuhnil.

Ovim istraživačkim projektom obuhvatit će se i dva gospodarska subjekta: OPG – Despetović,  vlasništvo Gabrijele Despetović iz Prespe i OPG – Jergović, vlasništvo Nikole Jergovića iz Prgomelja.

Ažurirano ( Utorak, 15 Ožujak 2016 21:21 )