• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TEHNO DRVO D.O.O OBILJEŽILO GODINU DANA POSLOVANJA U BJELOVARU

Jozo Kalem: Vrlo dobri i zadovoljni radnici su naša najveća vrijednost!

Ako nemate dobre radnike onda vam ne treba ni drvo ni stroj, poručio je Kalem te dodao kako za koji dan očekuju lokacijsku dozvolu za benzinsku postaju, a imaju u planu napraviti i energanu od oko 1,7 megawata te uz ostala ulaganja i rekonstrukciju dviju hala

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Tehno drvo d.o.o, u četvrtak 24. ožujka, obilježilo je godinu dana poslovanja u Bjelovaru, a tom prigodom pogon ove uspješne tvrtke s vlasnikom i direktorom Jozom Kalemom obišli predstavnici Grada Bjelovara predvođeni gradonačelnikom Antunom Korušecom.

Jozo Kalem kaže da je zadovoljan bjelovarskim pogonom, radnicima koji rade u četiri smjene i ne izostaju puno s posla. Nakon perioda uhodavanja, koji je trajao oko šest mjeseci, prošle godine smo od devetog ili desetog mjeseca počeli s planiranom proizvodnjom, kaže Kalem te dodaje da su u godinu dana preradili skoro 35 tisuća kubika drveta što težinski odgovara nekih 40 tisuća tona. Osim toga Kalem je i pohvalio vrijedne radnike koji su to drvo, prema njegovim riječima, više puta prebacili preko svojih ruku. Moram kazati posebno, da su radnici, svi koji ovdje rade, vrlo dobri radnici i na tom planu sam izuzetno zadovoljan, nijedan radnik nije dobio otkaz zato što je loš i to je jako pohvalno, nemamo ni jednog radnog spora, ni jednog utuženja i to je, ja mislim, najveća vrijednost ovdje, pored drvne mase, jer ako nemate dobre radnike onda vam ne treba ni drvo ni stroj, poručio je Kalem te dodao kako za koji dan očekuju lokacijsku dozvolu za benzinsku postaju, a imaju u planu napraviti i energanu od oko 1,7 megawata te uz ostala ulaganja i rekonstrukciju dviju hala.

– Danas ovdje imamo 192 zaposlene osobe što bitno poboljšava podatak o zaposlenosti u Bjelovaru. Danas imamo modernu tvornicu Tehno drvo, dakle bivšu drvnu industriju Česma, koja apsolutno ispunjava sve kriterije i visoke standarde zaštite na radu, zaštite okoliša, ekologije, isplata plaća na vrijeme i isplata svih materijalnih prava radnika. Ovdje su skoro svi koji su radili u bivšoj Česmi SP dobili posao. Da je više ovakvih investitora u gradu Bjelovaru i u Hrvatskoj stopa nezaposlenosti bi bila puno manja, građani i radnici bi bili zadovoljniji i svi bi sa puno više sigurnosti gledali u budućnost – rekao je gradonačelnik Korušec te se zahvalio Jozi Kalemu što je investirao u Bjelovaru i što ima plan i dalje ulagati u ovu tvornicu.

Ažurirano ( Nedjelja, 27 Ožujak 2016 07:28 )