• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Župan Bajs na čazmanskom Vinokapu

Vinari s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije kroz vrijeme dali su veliku pažnju kvaliteti vina i vina su sve bolja i sve kvalitetnija. Međutim, da bi to znali moramo imati manifestacije kao što je Vinokap – istaknuo je župan Bajs na otvorenju Vinokapa

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, 1. travnja, sa suradnicima prisustvovao je ovogodišnjem Vinokapu, čazmanskoj manifestaciji koja je se u svom petom izdanju očitovala kao Međunarodna.

Ocjenjivalo se tako dvjestotinjak uzoraka vina, a slovenski muškat šampion je izložbe. Zlatnu diplomu dobilo je dvadeset i jedno vino, dvije rakije i dva likera, a srebrnu diplomu pedeset i tri vina, tri rakije i pet likera.

Vinari s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije kroz vrijeme dali su veliku pažnju kvaliteti vina i vina su sve bolja i sve kvalitetnija. Međutim, da bi to znali moramo imati manifestacije kao što je Vinokap. Oni su krenuli skromno, a evo danas imamo već dvije stotine uzoraka. Kada govorimo o čazmanskom području tu postoji niz vrsta vina koja su uobičajena, ali i postoji autohtono vino Škrlet, kojeg vežemo isključivo uz Moslavinu, a koji je jedan od aduta ovoga kraja – istaknuo je župan Bajs na otvorenju Vinokapa.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 04 Travanj 2016 22:57 )