• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Prikupljaju se izviješća vezana uz štete i proglašenje elementarne nepogode uzrokovane mrazom

Kontaktirani su gradovi i općine na području županije vezano uz procijene štete, a ovog trenutka zahtjeve za proglašenje elementarne nepogode sa svojim izviješćima u Županiju su dostavile Općine Šandrovac i Rovišće te Grad Daruvar

E-mail Ispis PDF

U noći 25. travanja i jutro 26. travnja područje Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i veći dio Hrvatske pogodile su niske temperature koje su dosezale i do – 7 Celzijevih stupnjeva na određenim područjima. Sve to zajedno izazvalo je smrzavanje i mraz što je prouzročilo velike štete našim poljoprivrednim proizvođačima, ponajprije vinogradarima, voćarima, povrtlarima, ali i ratarima.

Bjelovarsko-bilogorska županija po nalogu župana Bajsa već je poduzela korake vezane uz proglašenje elementarne nepogode. Kontaktirani su gradovi i općine na području županije vezano uz procijene štete, a ovog trenutka zahtjeve za proglašenje elementarne nepogode sa svojim izviješćima u Županiju su dostavile Općine Šandrovac i Rovišće te Grad Daruvar.

S obzirom na činjenicu da se jednom odlukom treba pokriti ukupnost šteta koje je prouzročio jedan događaj, pričekat će se još jedno kraće vrijeme kako bi se idući tjedan stekli uvjeti za proglašenje elementarne nepogode za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Pozivaju se svi oštećeni poljoprivredni proizvođači da se jave u svoje gradove i općine ukoliko to nisu učinili, a pretrpjeli su štete uzrokovane mrazom. Na taj način gradska i općinska Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda moći će pokriti ukupnost svojih stradalih područja i potom izviješća dostaviti županijskom Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Ažurirano ( Petak, 29 Travanj 2016 19:37 )