• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije lansirala novu online brošuru

Riječ je o više jezičnoj online brošuri s turističkim programima koji se domaćim i stranim gostima nude na području Bjelovarsko-bilogorske županije

E-mail Ispis PDF

Foto: Štefan Brajković

BJELOVAR Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije (TZ BBŽ) i njena direktorica Jasna Vaniček Fila, 6. svibnja, na konferenciji za medije prezentirali su novu online brošuru s turističkim programima, ali i predstavili turističke brojke za bjelovarsko-bilogorski kraj.

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije lansirala je novu više jezičnu online brošuru s turističkim programima koji se domaćim i stranim gostima nude na području Bjelovarsko-bilogorske županije. U suradnji s privatnim sektorom, tako je prvi put na jednom mjestu okupljeno i prezentirano 30-ak osmišljenih turističkih programa koji obuhvaćaju wellness i zdravlje, kulturni i aktivni turizam, eno-gastro s bogatom ponudom sve brojnijih turističkih OPG-ova na Bilogorskoj i Daruvarskoj vinskoj cesti, ali i nove proizvode poput foto-safarija i promatranja ptica. Programi su na turističko domaće i inozemno tržište lansirani Internet marketingom i na novoj web stranici www.tzbbz.hr te  gost u dva klika može dobiti informacije o višednevnim paket aranžmanima ili pak jednodnevnim izletima.

– Turisti koji dolaze na kontinent, ne bi li ostali više od jednog dana, žele zanimljive programe. Ovdje je tridesetak programa i svi su u internetskom izdanju. Gost može otići na adresu agroturizma ili turističke zajednice i izravno dogovoriti svoj program. Ovo je napravljeno i na engleskom i njemačkom jeziku i taj program imaju i naša predstavništva u inozemstvu. Nakon prezentacije u Sloveniji imamo odličnu suradnju s nekoliko slovenskih turističkih agencija tipa Kompas i Bum. Primjerice, Bilogorski dan je posjet etno zbirci, etno okućnici u Velikom Trojstvu te Romskoj kući koja je posebna priča i jedinstvena u Hrvatskoj. Nakon toga budu na kušanju sira i vina u vinariji Saše Šapića i ostanu tamo na ručku. To je jednodnevni program, ali isto tako imamo višednevne programe. Znate da Daruvarske toplice imaju svoje programe wellnesa i zdravlja, a opet, gostima koji su u šestodnevnom posjetu nije dovoljno biti samo u toplicama, njima se nude programi pijenje čaja i kave na izvorima termalne vode i tu dobiju program Balada o siru i vinu. U sve to smo uključili i turističke vodiče, jer naša županija ima turističke vodiče i to ne samo na hrvatskom, već i na njemačkom i engleskom jeziku tako da smo povezali tu priču. Otišli smo s konkretnim programima koji već daju rezultate – istaknula je direktorica Jasna Vaniček Fila.

Na konferenciji za novinare prezentirani su i rezultati turističkog prometa, koji su u travnju 2016. nadmašili lanjski rekordni travanj za dodatnih 34% u dolascima i 27% u noćenjima.

– Kada govorimo o turizmu na području Bjelovarsko-bilogorske županije promovirali smo model suradnje javno privatnog sektora gdje i jedni i drugi surađujemo kako bi dobili proizvod kojim ćemo privući turiste, kako iz Hrvatske tako i stranih zemalja. Inovativni programi koje radimo daju rezultate, ali naša Turistička zajednica nije stala na tome i u ovom trenutku lansirat ćemo novu brošuru. Brošuru koja bi trebala dati pregled onoga što bi turisti mogli raditi na našem području. Ovdje govorimo o vrlo konkretnim programima koji se tiču tradicionalnih programa koji su vezani uz turizam našeg kraja, poput zdravstvenog i lovnog turizma. No, kroz ovaj program promoviramo i neke nove program, kao što je promocija naših vinskih cesta, ali i inovativne programe poput foto safari ili najnoviji, promatranje ptica. U to su se uključili svi oni koji se bave turizmom u našoj županiji, a ovaj program pokazuje bogatstvo i mogućnosti privlačenja turista u naš kraj. Inovativno je da će svi turisti moći otići na naše stranice i vidjeti konkretne programe na koje se mogu prijaviti. Time očekujemo nastavak ukupnosti rezultata turizma naše županije, a samo da vas prisjetim, kada povučemo crtu u 2015. godini, naša županija je prva u porastima kako u dolascima tako i noćenjima, imamo 30% više dolazaka i 70% više noćenja – zaključio je župan Bajs.

Ažurirano ( Utorak, 10 Svibanj 2016 18:30 )