• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DRŽAVNO NATJECANJE ZA HARMONIKU 13. I 14. SVIBNJA U DARUVARU

Ove godine najbogatiji fond nagrada

Natjecatelji imaju priliku osvojiti novčane nagrade, kotizacije i smještaj za ljetne glazbene kampove i seminare (Pula, Premantura, Maruševec), koncert na harmonikaškom festvalu (Poreč) te ostale nagrade

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Ovogodišnje državno natjecanje iz harmonike - 7. hrvatsko natjecanje za harmoniku, održat će se 13. i 14. svibnja ponovno u Daruvaru.

Ponosni smo što iz godine u godinu ova manifestacija raste brojem sudionika i događanja, pa tako ove godine ugošćujemo ponovno veliki broj učesnika – 102 solista i 47 mentora iz 31 ustanove iz cijele Hrvatske. Ove godine, Hrvatsko natjecanje za harmoniku ima i veliku novost te omogućuje kvalifikacije za nastup na novom svjetskom natjecanju »Accordion Olympics« (AO), koje će se održati u Novom Mestu, u Sloveniji od 11. do 17. srpnja 2016. godine. Natjecanje u Daruvaru je jedino natjecanje u Hrvatskoj koje natjecateljima omogućuje kvalificiranje na »Accordion Olympics« u kategorijama klavirske i kromatske harmonike, najavljuje Marija Plentaj, prof. predsjednica Harmonikaškog centra.

Na prvom koncertu u petak, 13. svibnja, u Dvorcu grofa Jankovića, nastupa istaknuta hrvatska glazbenica na klasičnoj harmonici - Mia Ćojbašić, koja je završila master studij na prestižnoj Sibelius Akademiji u Helsinkiju (Finska). Na programu će biti klasična djela Bacha, Čajkovskog, Angelisa, ali i modernijih skladatelja. Na završnom koncertu nastupaju prvoplasirani natjecatelji iz svih sedam kategorija te je dodjela diploma, pokala i posebnih nagrada.

Ove godine je fond nagrada najbogatiji dosad, pa natjecatelji imaju priliku osvojiti novčane nagrade, kotizacije i smještaj za ljetne glazbene kampove i seminare (Pula, Premantura, Maruševec), koncert na harmonikaškom festvalu (Poreč) te ostale nagrade.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Ažurirano ( Četvrtak, 12 Svibanj 2016 14:00 )