• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Dan otvorenih vrata Udruge za autizam Bjelovar

Cilj nam je upoznati sve zainteresirane posjetitelje s našim dosadašnjim radom i planovima koje imamo za budućnost – poručuju iz Udruge

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Po prvi puta u srijedu, 25. svibnja, održat će se Dan otvorenih vrata Udruge za autizam Bjelovar od 10 do 17 sati u zgradi smještenoj u Ulici J. Draškovića 1.

Udruga za autizam osnovana je 9. rujna 2013.g. s ciljem da okupi djecu koja pate od ovog razvojnog poremećaja, njihove roditelje, volontere i prijatelje, te da stvori kutak u kojem  će naša djeca osjetiti da više nisu sama i uvijek drugačija.

Kako bismo omogućili što potpunije i kvalitetnije sudjelovanje autistističnih osoba u društvu u kojemu, naizgled, ravnopravno živimo, naša će Udruga nastoji uporno i strpljivo promicati pravo autistične djece, mladeži i odraslih autističnih osoba da ne budu izolirani, već jednakopravni članovi društva koji će izaći iz uskog kruga obitelji i družiti se, uistinu živjeti u zajednici i smisleno provoditi vrijeme.

Naša je udruga jedina udruga na području Bjelovarsko-bilogorske županije koja pruža podršku roditeljima djece s autizmom. Život djece i osoba s autizmom, ali i njihovih roditelja uistinu je težak baš zato što ne pripadaju nikamo, a osim velikih gradova poput Zagreba, Rijeke, Osijeka i Splita, nema organiziranih institucija i ustanova koje bi im olakšale obrazovanje i stjecanje osnovnih uvjetaza donekle kvalitetan i ispunjen život. Roditeljska ljubav je vrlo važna, ali nije dovoljna kako bi se pozitivno utjecalo na stanje autistične osobe.

Cilj nam je upoznati sve zainteresirane posjetitelje s našim dosadašnjim radom i planovima koje imamo za budućnost.

Iskreno se veselimo vašem dolasku!

Suzana Jurić, prof. savjetnica

Ažurirano ( Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016 18:19 )