• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U DARUVARU NASTAVLJEN OBILAZAK ŽUPANIJSKIH ORGANIZACIJA HNS-a

Sedam mjeseci od izbora gospodarstvo je palo u drug plan, vratimo ga u fokus

Gospodarstvo je palo u drugi plan, sedam mjeseci je prošlo od parlamentarnih izbora, ništa se ne događa, izgubljeno je vrijeme na čudne pregovore, a sve ispregovarano je zaboravljeno. Nakon toga na vidjelo su izašle nesuglasice i afere, neefikasnost, nesnalaženje i neznanje. Naš posao je skrenuti pažnju Vladi i građanima da su gospodarstvo i rezultati prioritet, to smo radili dok smo bili na vlasti, to radimo i sada u opoziciji – poručio je predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak

E-mail Ispis PDF

DARUVAR – U onim županijama u kojima je HNS na vlasti bilježimo odlične rezultate. Stopa nezaposlenosti u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji je ispod 9 posto, a u Gradu Varaždinu ispod europskog prosjeka, odnosno ispod 5 posto, stoga i u ovoj kampanji za nadolazeće lokalne izbore želimo vratiti fokus na gospodarstvo – poručio je predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak s konferencije za medije u Daruvarskim toplicama, održane jučer, 18. svibnja, u sklopu obilaska županijskih organizacija HNS-a.

– Gospodarstvo je palo u drugi plan, sedam mjeseci je prošlo od parlamentarnih izbora, ništa se ne događa, izgubljeno je vrijeme na čudne pregovore, a sve ispregovarano je zaboravljeno. Nakon toga na vidjelo su izašle nesuglasice i afere, neefikasnost, nesnalaženje i neznanje. Naš posao je skrenuti pažnju Vladi i građanima da su gospodarstvo i rezultati prioritet, to smo radili dok smo bili na vlasti, to radimo i sada u opoziciji – rekao je Vrdoljak te podsjetio da je HNS u saborsku proceduru poslao prijedlog Zakon o preferencijalnom glasovanju i na lokalnim izborima.

– Nadam se da će ga vladajuća većina usvojiti, kako bi građani i na lokalnim izborima mogli izabrati svog čovjeka imenom i prezimenom, kao i na prošlim parlamentarnim izborima. Ako ga ne usvoje, mi ćemo to učiniti u prvim danima naše buduće Vlade – dodao je Vrdoljak i najavio da HNS sutra u Saboru predstavlja izmjene Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva.

– Temelj buduće politike HNS-a i građanskog centra, koji je jednako udaljen i od lijeve i od desne strane, bit će ravnomjeran razvoj Hrvatske, jednake šanse svakog roditelja i djeteta, pravo na jednako školovanje djece iz Bjelovara, Daruvara, Zagreba ili Rovinja, pravo na istu šansu za posao ili uspjeh u bilo kojem društvenom, javnom ili privatnom segmentu. Vjerujem da je pred nama vrijeme da riješimo te probleme, a ne da žmirimo kao da ne postoje – naglasio je Vrdoljak, zaključivši da HNS u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji može postići puno bolji rezultat jer imamo ekipu ljudi koja to može.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Marijan Dautanac istaknuo je da su pripreme za lokalne izbore već počele. Cilj je osvojiti još veći broj mandata u vijećima i skupštinama kako bi se HNS-ovi projekti kojima je u fokusu gospodarstvo i bolji život građana realizirali i proveli u djelo.

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Svibanj 2016 17:17 )