• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRVI ARG KAMP ZA MLADE NA KAMENITOVCU KRAJ BJELOVARA

Cilj je pronaći pet skrivenih odašiljača u šumi u što kraćem vremenu

Kamp je namijenjen mladima do 17 godina, koji se žele upoznati s amaterskom radiogoniometrijom, te onima koji već imaju iskustva, ali žele proširiti svoja znanja

E-mail Ispis PDF

MAGLENČA – KAMENITOVAC Prvi ARG (amaterska radiogoniometrija) kamp za mlade na Kamenitovcu kraj Bjelovara, od 13. do 15. ožujka, organizirali su Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator Radio klub »Nikola Tesla« Bjelovar. Kamp je namijenjen mladima do 17 godina, koji se žele upoznati s amaterskom radiogoniometrijom, te onima koji već imaju iskustva, ali žele proširiti svoja znanja. Subota je bila dan za svladavanje orijentacije prema zemljovidu, te trening foxoringa i sprinta.

U nedjelju su djeca učila o disciplini ultrakratkog vala, kaže nam Željka Krupa iz Radio kluba »Nikola Tesla« Bjelovar, te kako se koristi gonimetrom, ali i kako da se sami snađu u prirodi. Cilj je pronaći pet skrivenih odašiljača u šumi u što kraćem vremenu.

Voditelji kampa su Dominik Sopić, Tihomir Despetović Despa i Željka Krupka, svi iskusni radiogoniometristi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom.

Sljedeći kamp iste vrste planiram je u mjesecu svibnju, a na kojem bi se pripremala mlada hrvatska reprezentacija za nastup u Poljskoj na Europskom prvenstvu. Osim kampa, 11. travnja će se održati i međunarodni festival, odnosno natjecanje iz ARG-a na kojem će se pojaviti popriličan broj natjecatelja, a sudjelovat će i natjecatelji iz Mađarske i Slovenije.

U tijeku su i pripreme za obilježavanje okrugle godišnjice Radio kluba »Nikola Tesla« Bjelovar, koja će se obilježiti nagodinu, kad klub slavi svoj 60-ti rođendan, napomenuo je Željko Oršolić, predsjednik kluba.

Ažurirano ( Nedjelja, 15 Ožujak 2015 18:20 )