• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


25 PLIVAČA I PLIVAČICA, IZ BJELOVARSKOG PLIVAČKOG KLUBA, NASTUPILO NA SVOM PRVOM PLIVAČKOM MITINGU U VIROVITICI

Bjelovarski plivači plivaju uz bok s onima koji imaju zimske bazene

Hrabrost i borbenost bjelovarskih plivača i plivačica se isplatila, a osim osvojenih osobnih rekorda u klub su donijeli i tri medalje

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – VIROVITICA Prošli vikend na Gradskom bazenu u Virovitici održano je 18. otvoreno prvenstvo Virovitice, tradicionalno prvenstvo u plivanju na kojem je nastupilo 200-tinjak plivača i plivačica iz Hrvatske i Mađarske. Organizator natjecanja bio je plivački klub Virovitica koji je organizirao natjecanje po FINA pravilima u skladu s pravilima Hrvatskog plivačkog saveza. Virovitičani su stvarno odradili odličan posao oko organizacije mitinga, a ugostili su desetak klubova iz Hrvatske: PK Virovitica, PK »Međimurje« Čakovec, Vinkovački PK, PK »Žito« Osijek, Bjelovarski PK, PK Đakovo; te nekoliko klubova iz Mađarske: Harkany, Kaposvár, Siklós i Sellye.

Iz Bjelovarskog plivačkog kluba, u Viroviticu je, na svoj prvi u životu plivački miting otputovalo 25 plivača i plivačica, pod vodstvom predsjednika kluba i glavnog trenera profesora kineziologije Marka Mihalinca te njegovih desnih i lijevih ruku, pomoćnih trenera studenta kineziologije Mihovila Matekovića, studentice kineziologije Ane Futać te apsolventice kineziologije Neve Lazić.

Treneri su cijelo vrijeme bili uz svoje plivače i bodrili ih iz discipline u disciplinu, pratili ih i mjerili im vremena a rezultati pokazuju da su kod skoro svih upisana poboljšanja u osobnim rekordima od zadnjih mjerenja, što je još jedan dokaz, da su djeca imala veliki motiv pokazati što su do sada naučili i nije ih u tome spriječila ili zaustavila činjenica da plivaju uz bok plivačima koji dolaze iz klubova koji imaju zimske bazene, puno više sati treninga i pun bolje uvjete treniranja.

Na natjecanju se plivalo u četiri plivačke discipline (slobodno, prsno, leđno i kraul), a kasnije su rezultati dobiveni u disciplinama podijeljeni po dobnim kategorijama i to na njih pet.

Hrabrost i borbenost bjelovarskih plivača i plivačica se isplatila, a osim spomenutih osobnih rekorda u klub su donijeli i tri medalje:

Rea Ban, 2. MJESTO, mlađe kadetkinje, 50m prsno (trenerica Neva Lazić)

Barbara Cetin, 3. MJESTO, kadetkinje, 50m prsno (trenerica Ana Futać)

Mislav Kovač, 3. MJESTO, kadeti, 50m kraul (trenerica Ana Futać)

Bravo za sve natjecatelje, trenere i osvajače medalja, želimo Vam još puno mitinga, puno  dobrih utrka, osobnih rekorda ali i medalja.

Bjelovarski plivači nekada bili su poprilično uspješni i poznati na natjecanjima otvorenih bazena i godinama su Bjelovar i bjelovarska djeca i mladi trpjeli bez pravog plivačkog kluba i samo su se mogli prisjećati svojih dobrih rezultata i lijepih uspjeha, sve do 2011. godine kada je nas sugrađanin Marko Mihalinec (prof. Kineziologije, trener plivanja) osnovao udrugu i uz pomoć svojih prijatelja i kolega otvorio BPK -  Bjelovarski plivački klub.

U klubu uz Marka kao pomočni treneri rade: Matija Jasenko (magistar kineziologije), Ana Futać (studentica kineziologije, trenerica plivanja),  Neva Lazić (studentica kineziologije) te suradnici: Mihovil Mateković (student kineziologije), Nikola Kovaček (magistar kineziologije) i Zoran Pajić (magistar kineziologije).

Od veljače do lipnja 2014. Marko je provodio ekperimentalnu »Malu školu plivanja« u zatvorenom bazenu doma umirovljenika »Vita Nova« s kojom nastavljaju i ovu jesen budući da Bjelovar još uvijek nema zatvoreni bazen i to je jedino mjesto na kojemu se mogu okupiti, ali u puno manjem broju što je stvarno šteta s obzirom na broj plivača u ovoj sezoni, trenutno njih 120. Kroz klub je do sada školu plivanja prošlo 546 neplivača, a ta brojka svakog dana raste budući da je i dalje veliki interes a nakon subote i rezultata vjerujem da će se ta brojka i u plivačima i u neplivačima sigurno povećati.

Bjelovarskim plivačima i plivačima želim puno uspjeha u budućnosti i veselimo se njihovim novim rezultatima, a ako vas zanima kako izgleda plivačko natjecanje dođite na njihovo klupsko krajem osmog mjeseca na kojem će kao klub odraditi već tradicionalno klupsko natjecanje na kojem male plivače, prema riječima predsjednika Marka Mihalinca, očekuju i neke nagrade.

Ažurirano ( Utorak, 11 Kolovoz 2015 18:56 )