• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


STOLNOTENISKI KLUB BJELOVAR ZAPOČEO S PRIPREMAMA

Cilj sezone je plasman između petog i sedmog mjesta

Osim prve ženske ekipe koja se takmiči u Superligi, u nadolazećoj sezoni u 1. ligu se kvalificirala i druga ženska, dok se muška ekipa kvalificirala u 2.ligu. Tako i ove sezone neće nedostajati uzbuđenja.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Dok je većina stolnoteniskih klubova na odmoru stolnoteniski klub Bjelovar je nešto ranije, 20. srpnja, započeo s pripremama pred nadolazeću sezonu. Osim prve ženske ekipe koja se takmiči u Superligi, u nadolazećoj sezoni u 1. ligu se kvalificirala i druga ženska, dok se muška ekipa kvalificirala u 2.ligu. Tako i ove sezone neće nedostajati uzbuđenja.

Kod seniorki Evu Tapai, zamijenila je staro poznato ime Ivana Malobabić,  koja je prošlu sezonu provela u STK Dr. Časlu. Tapai nakon tri sezone napušta Bjelovar (uskoro će postati majka) koja je bila jedna od najzaslužnijih za odlične rezultate ovog kluba u svojoj novijoj povijesti. Tapai je svake sezone bila među tri pojedinke superlige, za koju su se otimali i mnogo bogatiji klubovi (npr; STK Dr. Časl). Dolaskom Ivane Malobabić klub nije izgubio na kvaliteti, koja je poznata kao veliki radnik i sada se trenutno nalazi u Linzu gdje sparira Austrijskoj reprezentaciji, tako da njezina forma neće biti upitna pred početak sezone. Ovo je prva sezona da se neće organizirati zajedničke pripreme iz razloga što je Mirna Tomić dobila posao od 1. kolovoza. Znamo Mirnu i koliko je odgovorna prema klubu i poslu tako da to neće predstavljati otežavajuću okolnost. Ona će se pripremati u Zagrebu. Za treću igračicu u konkurenciji su Orlić Lorena, Malešević Ema i Talić Kristina. U rujnu će se organizirati zajednički treninzi vikendom, gdje će priliku dobiti i mlađe igračice iz drugog sastava kako bi osjetile nešto jače i čvršće loptice. Natjecanje započinje 3. listopada gostovanjem Bjelovara u Dugoj Resi kod Aquastila mladog i perspektivnog sastava koji u svojim redovima ima kompletnu juniorsku reprezentaciju. Cilj sezone je kao i svake godine plasman između petog i sedmog mjesta bez obzira na izostanak Tapai.

Druga ženska ekipa nakon dvije godine provedenih u 2.ligi popela se stepenicu više i od ove sezone će se takmičiti u prvoj ligi, koja po kvaliteti dosta odskače od druge lige i za ovu mladu i perspektivnu momčad svaka utakmica i svaka pobjeda će puno značiti za njihovo samopouzdanje i njihov daljnji razvoj. Ovu mladu i perspektivnu generaciju predvodi Ivana Grgić koja se trenutno nalazi kao kadetkinja na šestom mjestu rang liste HSTS-a, a do kraja sezone se očekuje i bolji plasman za dva do tri mjesta naprijed. Druga igračica Dolenec Matea ove sezone prelazi iz mlađih kadetkinja, koja je dosada imala niz zapaženih rezultata osmo mjesto na TOP-u 12, četvrtfinala na prvenstvu Hrvatske (ispala od Ivane Grgić) i ne postoji igračica u Hrvatskoj koju Matea nije pobijedila u svojoj kategoriji. Treća igračica je Inga Malešević, iako još uvijek mlađa kadetkinja prošle sezone se kvalificirala na top – 12 starijih kadetkinja i trenutno zauzima 12. mjesto u kadetkinjama, kao mlađa kadetkinja. Osim njih tri veliki napredak i potencijal su pokazale Kalabek Dorotea, Romek Lea, Marčetić Anja, Rajić Ljubica i Kalabek Karolina tako da se na njih osam i u budućnosti može računati. Natjecanje u prvoj ligi započinje 10. listopada gdje druga ekipa gostuje u Koprivnici.

Nakon pet sezona, gdje se pojavila rupa u generacijama, odlaskom tadašnjih igrača na fakultete, muška ekipa se preko četvrte i treće lige kvalificirala u drugu ligu, osvojivši suvereno prvo mjesto u trećoj ligi. Prvi reket ekipe Varga Dominik , koji je ujedno bio i najbolji pojedinac treće lige očekuje se da će u istom ritmu nastaviti i drugom ligom, te voditi klub prema sredini tablice, ovaj mlad i neiskusan sastav, gdje je ostatak ekipe sastavljen od mlađih i najmlađih kadeta uz pomoć iskusnog Dejana Vukmana kada to zatreba. Upravo mlađi kadeti su glavni razlog zašto se klub odlučio na stepenicu više gdje su u proljeće pokazali veliki napredak i potencijal. Na turniru u Rijeci koji se boduje za rang listu HSTS-a Ivan Ščuric je ostvario plasman na  treće mjesto u konkurenciji 40 igrača iz cijele Hrvatske i na kraju prošle sezone u trećoj ligi ostvario pet pobjeda sa samo jednim porazom. Uz Ivana u sastavu se još nalaze Ljevaković Petar, Peršin Mateo te najmlađi kadeti  Ščuric Filip i  Frtalj Dominik. Natjecanje započinje u Listopadu.

Turnirska sezona započinje prvim turnirom HSTS-a u Opatiji 5.rujna, gdje se počinju skupljati prvi bodovi za rang listu u novoj sezoni. U ovoj sezoni puno se više očekuje i od ekipa prvenstveno se misli na juniorke (Malešević, Talić, Grgić), kadetkinje (Grgić, Dolenec, Malešević, Kalabek,Romek, Marčetić) te Mlađih kadeta (Ščuric I., Ljevaković, Peršin, Ščuric F., Frtalj).

Ažurirano ( Petak, 21 Kolovoz 2015 11:54 )