• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


FOKSIĆI NA PRESTIŽNOM TURNIRU POD NAZIVOM PLEMENITI TAEKWONDO TURNIR ZAPREŠIĆA

Bjelovarski tekvondaši Marko i Petra 100 postotni na prvom kvalifikacijskom turniru

Klub se zahvaljuje roditeljima na podršci , a treneri koji su vodili uspješan team na turnir su bili Sanela Tolić Medak i Feđa Medak

E-mail Ispis PDF

ZAPREŠIĆ Članovi najtrofejnijeg i najboljeg sportskog kolektiva grada Bjelovara nastupili su na prestižnom turniru pod nazivom Plemeniti Taekwondo turnir Zaprešića koji je ujedno bio prvi od tri kriterijska turnira za odlazak na kadetsko prvenstvo Europe.

Marko Erjavac u četiri fenomenalne borbe osigurao si je u sljedećim turnirima status nositelja i startnu poziciju broj 1 u svojoj kategoriji. Marko je prvo kolo deklasirao protivnika sa visokih 32:1, u četvrt finalu Marko pobjeđuje sa 4:1, dok u dramatičnoj polufinalnoj borbi punu preokreta rezultata Marko izlazi kao pobjednik sa 9:8.

Finalna borba je odrađena rutinski sa 9:4 te se Marko zasluženo okitio zlatnom medaljom i drugim mjestom u sveukupnom poretku najboljih kadeta. Marko je suvereno krenuo po svoje drugo Europsko prvenstvo u prebogatoj sportskoj karijeri.

Petra Miškulin koja je prije par godina proglašavana propalim slučajem odlučila je promijeniti klub te niže uspjeh za uspjehom, ove godine na svim turnirima u Hrvatskoj je neporažena. Petra je jednostavno pod foksovim trenerima procvjetala te kao i Marko osigurala startnu poziciju broj 1 u svojoj kategoriji za sljedeći kvalifikacijski turnir.

Petra je prvo kolo bila slobodna kao drugi nositelj kategorije, u četvrt finalu pobjeđuje jednu od glavnih kandidatkinja za zlato sa 1:0 i skida si veliki teret za buduća natjecanja.

U polufinalu Petra sa lakoćom pobjeđuje prvu nositeljicu sa 9:1, da bi u finalnoj dramatičnoj borbi slavila sa 2:1 te osigurala zlatno odličje. Petra je završila turnir u top 8 najboljih kadetkinja na jakom turniru.

Lana Krapec nakon par mjeseci izbivanja sa turnira polako se vraća u natjecateljsku formu.

Lana je prvo kolo bila slobodna i u četvrt finalu pobjeđuje protivnicu na zlatni bod te si je osigurala brončanu medalju. U polufinalnoj borbi gubi od kasnije pobjednice turnira, veseli činjenica da je Lana napokon počela ozbiljnije trenirati što joj je donijelo brončanu medalju u jakoj juniorskoj konkurenciji.

Kevin Češljar veliki talent i radnik na treninzima super je krenuo u kvalifikacijski turnir.

Prvo kolo pobijedio je jednog od glavnih kandidata za zlatnu medalju. Pri Kevinovom vodstvu od 3:0 trener protivničkog natjecatelja predaje borbu zbog nemoći i priznaje poraz.

U četvrtfinalnoj borbi Kevin kreće sa presingom protiv puno višljeg borca te prvu rundu vodi 5:0 i dominira borbom. Nakon toga dolazi na naplatu desetodnevna pauza zbog bolesti te Kevin na žalost gubi dobiveni meč zbog iscrpljenosti. Sve u svemu vrhunska borba bez obzira na poraz.

Na turniru su još nastupile sestre Ines i Anja Popović na kojima treneri foksa grade temelje za slijedeću godinu i kvalifikacijski ciklus te su ovo njima bile uvodne borbe i priprema za slijedeću sezonu. Anja gubi prvu borbu iako je vodila 6 razlike zbog neiskustva, ali se vidi da će uskoro Anja dominirati tom kategorijom.

Ines je odlično krenula te je prvu protivnicu nokautirala u svom prvom pravom natjecateljskom nastupu te je u borbi za medalju izgubila zbog neiskustva.

Isto ako i kod Anje za par mjeseci će sestre Popović dominirati Hrvatskim borilištima.

Klub se zahvaljuje roditeljima na podršci , a treneri koji su vodili uspješan team na turnir su bili Sanela Tolić Medak i Feđa Medak.

Ažurirano ( Utorak, 05 Travanj 2016 08:29 )