• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


FOX TRENERI GODINAMA STVARAJU HRVATSKE TAEKWONDO REPREZENTATIVCE

Sara, Petra, Marko i Andrea spremni za velike uspjehe

Kroz klub je do sada prošao veliki broj boraca koji su bili članovi Hrvatske taekwondo reprezentacije od G1 turnira, prvenstva Balkana do Europskih prvenstava

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Da je taekwondo klub Fox poznat u Bjelovaru kao brend za nešto pozitivno i da jedini ostvaruju vrhunske rezultate nije ništa neobično. Kao što nije neobično da su foksići opet startali vrhunski i da već sada imaju rezultat o kojima neki mogu samo sanjati.

Naime dvoje najmlađih članova taekwondo kluba Fox Petra Miškulin i Marko Erjavac već su sigurni putnici na kadetsko prvenstvo Europe koje se održava u Rumunjskoj. Od tri kvalifikacijska turnira Petra i Marko osvojili su dva za redom tako da na trećem kvalifikacijskom turniru nemaju nikakav imperativ pobjede i pritiska jer su već sad sigurni putnici na prvenstvo Europe. Ovo je već druga godina za redom da foksići imaju kadetske reprezentativce koji će putovati i braniti boje Lijepe Naše. Prošle godine je to uspjelo Lari Petek i Marku Erjavcu dok na Europsko nije putovao Mateo Knezić koji je zadobio tešku ozljedu te je morao ostati doma.

Da vijest dolazi u paketu pobrinula se i seniorka Andrea Pacadi kvalificiravši se na Europske Sveučilišne Igre koje se održavaju u Zagrebu i Rijeci od 15. do 25. srpnja. Ovo je samo još jedna stepenica više u karijeri naše Andreje te korak prema cilju koji si je Andrea zacrtala, a to su Olimpijske igre 2020. godine.

Andrea je prošle godine upisala Kineziološki fakultet u Zagrebu, ali treba napomenuti da je i dalje bez obzira na studij ostala vjerna svojem matičnom klubu Fox i svojem gradu Bjelovaru. Veseli činjenica da postoji još mladih sportaša koji znaju cijeniti što je uloženo u njih te da to na nesebični način vraćaju.

I za kraj šlag na tortu će staviti Sara Rajčević koja u srpnju putuje u Tursku na svoje prvo Svjetsko prvenstvo za gluhe i nagluhe osobe i koja ide u pratnji izbornice reprezentacije Sanele Tolić Medak.

Treba podsjetit da Sara na Svjetsko prvenstvo putuje kao aktualna europska prvakinja u svojoj težinskoj kategoriji.

Sari i Saneli je ovo generalna proba za Olimpijske igre slijedeće godine koje se također održavaju u Turskoj.

Kroz klub je do sada prošao veliki broj boraca koji su bili članovi Hrvatske taekwondo reprezentacije od G1 turnira, prvenstva Balkana do Europskih prvenstava, ne treba zaboraviti sportske veličine i reprezentativce  koje su se borile za Fox i grad Bjelovar poput Luke Horvata, Karla Krapeca, Ane Rajčević, Briana Češljara, Boruta Smoljanovića, Lare Petek, Matea Knezića, Marka Erjavca, Sare Rajčević, Andreje Pacadi te Petre Miškulin, svega toga ne bi bilo da nema entuzijasta u klubu poput trenera, Berislava Držanića, Ivana Zelića, Svena Petrekovića, Sanele Tolić Medak  i Feđe Medaka koji iz dana u dan rade na tome da se ime Fox-a i Bjelovara izgovara s ponosom.

Mora se napomenuti da osim najtrofejnijih članova u klubu trenira veliki broj vrhunske djece koja također ostvaruju zapažene rezultate na domaćim i inozemnim turnirima te veliki broj rekreativaca. U Fox-u treneri često provode razne programe od maskembala, biciklijade, zajedničkog ljetovanja, klupskog limač kupa, polaganja, nagradnih igara, sanjkanja , a to je sve pokazatelj da se sa entuzijazmom i ljubavlju može u ova teška vremena napraviti čudo.

Kako je Fox prepoznatljiv kao brend i sa svojim rezultatima je u samom vrhu, gradonačelnik Toni Korušec je imao viziju sa svojim suradnicima te je zaposlio jednog trenera kroz klub. Time su foksići dobili još više na značaju koje vraćaju velikim brojem reprezentativaca, a i na dodjeli sportaša Grada su uvjerljivo bili najbolji s osam dodijeljenih plaketa za ekipna i pojedinačne uspjehe i postignuća.

Klub već godinama izuzetno korektno i profesionalno prate svi bjelovarski mediji na čemu su u klubu svi izrazito ponosni i sretni, te ova lijepa bajka ide dalje.

Sve zainteresirane buduće članove čekamo u našem trofejnom FOX Brlogu koji radi tijekom cijele godine bez pauze.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016 14:51 )