• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


IZNAD OČEKIVANJA USPJELA EDUKATIVNA AKCIJA BJELOVARSKE POSTAJE PROMETNE POLICIJE NAMIJENJENA MOTORISTIMA I BICIKLISTIMA, ALI I DRUGIM GRAĐANIMA

SPRETNI I SRETNI NA DVA KOTAČA

Okupilo se stotinjak biciklista i motorista uz brojne građane koji su na središnjem gradskom trgu promatrali vožnje spretnosti i u nekim natjecanjima bmx-biciklista čak i vratolomije.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR - Postaja prometne policije Bjelovar nastavila je s akcijom promicanja prometne kulture i u subotu 13. travnja organizirala zajedno s bjelovarskim moto i biciklističkim klubovima te HAK-om okupljanje motociklista i biciklista s natjecanjima u vožnji spretnosti. Prema riječima Josipa Vincelja, zamjenika zapovjednika bjelovarske prometne policije akcija je provedena uspješno, čak iznad očekivanja. Okupilo se stotinjak biciklista i motorista uz brojne građane koji su na središnjem gradskom trgu promatrali vožnje spretnosti i u nekim natjecanjima bmx-biciklista čak i vratolomije.

Sve su vožnje prošle bez padova i ozljeda, a najboljima su dodijeljene medalje i priznanja, koje je uručio gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec. Obraćajući se okupljenim vozačima na dva kotača i gledateljima, gradonačelnik je naglasio kako je grad i do sada afirmirao biciklizam koji ima posljednjih godina sve veći broj poklonika i da se ulagalo u uređenje biciklističkih staza, ali kako će to još više činiti ubuduće posebno kada je riječ o uređenju posebnog poligona za vožnju spretnosti.

Nakon natjecanja održana je obiteljska biciklijada na biciklističkoj ruti dugoj 24 kilometara koja je bila mala priprema i uvod u veliku biciklijadu koja se u svibnju tradicionalno organizira u vrijeme Sajma LOREKO i Sajma sporta i rekreacije, rutom od gradskog paviljona do Bjelovarskog sajma kroz šumu Česma.

U natjecanju u vožnji spretnosti na motociklima bez mjenjača najuspješnije je savladao zahtjevne elemente Davor Drvenkar, Valentin Cestar i Mirko Ljubičić, a u klasi motora s mjenjačem Kristijan Prša, Alen Krce i Davor Drvenkar.

Ažurirano ( Subota, 13 Travanj 2013 21:10 )