• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


III. HNL – SJEVER – 27. KOLO

SUCI USKRATILI POBJEDU BJELOVARU

Za novo prosipanje bodova kod kuće djelomično su zaslužni i domaći igrači i način igre koji je u većem dijelu utonuo u modernu koncepciju tika-taka i koja je pročitana knjiga

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – IVANČICA 1:1

Bjelovar- Gradski stadion, gledatelja 100, sudac: Zoran Špoljarić (Virovitica) 4, pomoćnici: Bruno Fabijanac (Vuirovitica) i Dario Šantić (Virovitica), delegat: Stevo Brujić (Križevci), strijelci: 0:1 Pađen (39) iz 11m, 1:1 Piragić (63).

BJELOVAR: Srbljanović 7, Žagi 6,5, Jurić 6,5, Pašalija 6,5, Golubić 6,5, Ljubić 6, Šibenik 6,5, Jelić-Balta 7, Nađ 6,5, Stanković 6, Piragić 6,5 (od 64. Fabičević 6). Trener: Alen Mrzlečki 6.

IVANČICA: Žuliček 7, Kolarek 6, Hudoletnjak 6, Gregur 6,5, Ribić 6,5 (od 89. Geček-), Božak 7, Pađen 6,5, Bochl 6, Puclin 6, Priher 6, Škvarić 6,5. Trener: Damir Friščić 6,5.

Igrač utakmice: Dominik Božak (Ivančica).

Još jedna razočaravajuća utakmica na gradskom stadionu i samo polovičan plijen domaćeg Bjelovara protiv slabašne ekipe Ivančice iz Ivanca. Nakon uvjerljive pobjede u Slatini, navijači Bjelovara ali i igrači domaćina bili su uvjereni kako će protiv Ivančice biti možda i najlakše ovog proljeća na gradskom stadionu. No, to nije bilo tako, ali ne zbog osobite igre gostiju u čijim redovima reference za neki jači klub ima samo Dominik Božak, već zbog po tko zna koji put nakaradnog suđenja u Bjelovaru, ovog puta glavnog suca Zorana Špoljarića iz Virovitice i njegovog pomoćnika Šantića koji su drastično oštetili domaćina. Bjelovar je imao terensku inicijativu i nekoliko prigoda Nađa, Golubića i Jelić-Balte ali prvi su u vodstvo ipak došli gosti kada se razigrani Božak u 39. minuti sjurio u kazneni prostor, Ljubić i Stanković su ga zagradili, a na čuđenje svih Špoljarić pokazuje na bijelu točku.

I tu ne bi bilo ništa sporno na procjenu suca glede prekršaja da je u nastavku kriterij kod suđenja ostao isti ali nije. Naime, barem su u dva navrata gosti sasjekli Jurića i Jelić-Baltu, a Špoljarić je samo mahnuo. Do tada Bjelovar je iz jedne dobre kombinacije izjednačio golom Piragića u 63. minuti te napravio snažan pritisak ne bi li postigao i gol za vodstvo. Totalna dominacija bijelih majica ili se odbijala od zgusnute obrane Ivančice koja je, slikovito rečeno, parkirala veliki autobus u svom šesnaestercu dok ono što je prošlo riješili su već spomenuti suci. Ostalo je razočaravajućih 1:1 na semaforu i dosad neviđeno nezadovoljstvo gledatelja prema dijeljenu pravde.

Za novo prosipanje bodova kod kuće djelomično su zaslužni i domaći igrači i način igre koji je u većem dijelu utonuo u modernu koncepciju tika-taka i koja je pročitana knjiga. Ostala je zagonetka zašto je domaći trener izvršio samo jednu izmjenu i ostavio na klupi izrazitog strijelca Planteka.

Ažurirano ( Nedjelja, 12 Svibanj 2013 18:25 )