• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


12. MEĐUNARODNI TURNIR MLAĐIH PIONIRA U-13 »HERCEGOVČANSKA MLADOST 2013«

POBJEDNIK TREĆI PUT ZA REDOM SLAVEN BELUPO

Domaći Hajduk u konkurenciji prvoligaških, drugoligaških i trećeligaških klubova nije imao šansi ostvariti zapaženiji rezultat. Iako su domaćine predvođene trenerom Mariom Bičekom pojačali nekolicinom igrača iz Zdenke iz Velikih Zdenaca, osvojili su posljednje mjesto, pri čemu nisu uspjeli postići niti jedan pogodak.

E-mail Ispis PDF

U Hercegovcu, a u organizaciji NK Hajduka Hercegovac i pod pokroviteljstvom Općine Hercegovac i Sportskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, održan 12. po redu MEĐUNARODNI NOGOMETNI TURNIR MLAĐIH PIONIRA »HERCEGOVČANSKA MLADOST 2013«.

Ovogodišnji, najstariji turnir za mlađe uzraste u središnjem dijelu Hrvatske, koji je godinu dana stariji od bjelovarskog Memorijala Anđelka Višića, okupio je 5 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, izostao je Barcs iz Mađarske koji je nastup na turniru otkazao dva dana prije održavanja. I ovoga puta turnir je bio odlično organiziran, a podsjećamo, ovo je jedan od rijetkih turnira u Hrvatskoj na kome sudionici ne plaćaju kotizaciju za nastup, te imaju besplatan ručak i večeru. Lijepi ugođaj pokvarila je jedino kiša, koja je malo padala, pa malo nije i tako cijelo vrijeme turnira. Međutim, niti ovakvo vrijeme nije pokvarilo da mladi nogometaši pokažu lepezu lijepih poteza, prekrasnih zgoditaka, da se vesele pobjedama i plaću nakon izgubljene utakmice za medalju. Sve je to godinama dio turnira Hercegovčanska mladost tijekom koje je kroz Hercegovac u 12 godina prošlo gotovo pedesetak klubova iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije.

Nakon kvalifikacijskih utakmica u prvoj fazi natjecanja, finalnu utakmicu izborili su Slaven Belupo iz Koprivnice i Bjelovar. Bjelovaru je to bilo treće finale u posljednje tri godine. U vrlo zanimljivoj i borbenoj finalnoj utakmici, u kojoj su se prilike izmjenjivale na jednoj i drugoj strani, bolju igru prikazali su klinci prvoligaša iz Koprivnice koji je pod vodstvom trenera Slavka Mešnjaka ostvario zasluženu pobjedu. Slaven Belupo slavio je s 3:1 i bio je ovo treći naslov pobjednika turnira za njih, po čemu su postali daleko najuspješniji klub na ovom turniru. U igri Slaven Belupa posebno su se istaknuli Davor Sinjaković, Robert Čorić, Lovro Šarlija, dok je vratar Karlo Hrpalo bio nesavladiv za protivnike. Finalnu utakmicu pratilo je, usprkos kiši, oko 200 gledatelja, koji su se natiskali pod natkriveni dio tribine stadiona u Hercegovcu. U redovima Bjelovara isticali su se kapetan Patrik Šantalab i Siniša Đipalo koji su svako s po dva pogotka vodili Bjelovar do finala.

Na putu do finala Slaven Belupo je svladao Moslavinu 3:0, Hajduk Hercegovac 5:0, Bjelovar 2:0, te remizirao s Kozarom 1:1. Bjelovar je do finala svladao Hajduk 2:0, Kozaru 2:0, neriješeno odigrao s Moslavinom 1:1, te izgubio od Slavena Belupo 0:2.

Finalna utakmica

SLAVEN BELUPO – BJELOVAR 3:1

Hercegovac- Igralište NK Hajduka, gledatelja 200, suci: Goran Lučić (Daruvar), pomoćnici: Silvio Geler (Daruvar) i Patrik Bliznac (Dežanovac), strijelci: 1:0 Sinjaković (7), 2:0 Čorić (15), 3:0 Resler (20), 3:1 Hruby (25).

SLAVEN BELUPO: Golubić, Hontić, Domgjoni, Šimunović, Bošnjak, Čorić, Milinović, Jasneš, Hlevnjak, Šarlija, Pintarić. (Još su igrali: Hrpalo, Šantalab, Halavuk, Azenić, Ladić, Fusić, Virovec, Resler, Sinjaković, Petrinjak). Trener: Slavko Mešnjak.

BJELOVAR: Vlahović, Šantalab, Nikolić, Senjan, Hruby, Kušenić, Jozić, Đipalo, Barešić, Pranjić, Paljan. (Još su igrali: Knežević, Eraković, Frčko, Ludvig, Vrban, Hajtić, Močnik, Petrlić). Trener: Davor Blažević.

Na pobjedničko postolje po drugi puta u svom petom nastupu na turniru popeli su se nogometaši Kozare iz Bosanske Gradiške. U utakmici za treće mjesto Kozara je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca svladala Moslavinu iz Kutine 2:1. Utakmica je u regularnom dijelu završila bez pogodaka 0:0. Izvođenje udaraca s 11 metara bilo je izuzetno zanimljivo, a posebice su se istaknuli vratari obje momčadi, no na kraju su ipak uspješniji bili nogometaši iz Gradiške, dok su se klinci Moslavina nakon nesretno izgubljene medalje rasplakali. Domaći Hajduk u konkurenciji prvoligaških, drugoligaških i trećeligaških klubova nije imao šansi ostvariti zapaženiji rezultat. Iako su domaćine predvođene trenerom Mariom Bičekom pojačali nekolicinom igrača iz Zdenke iz Velikih Zdenaca, osvojili su posljednje mjesto, pri čemu nisu uspjeli postići niti jedan pogodak.

Najbolji igrač turnira proglašen je Davor Sinjaković iz Slaven Belupa, dok je njegov suigrač Robert Čorić s 4 pogotka bio najbolji strijelac. Za najboljeg vratara proglašen je Karlo Hrpalo iz Slaven Belupa, pa su tako sva tri pojedinačna priznanja po prvi puta otkako je turnira otišla u ruke igrača iz istog kluba. Kozari iz Gradiške pripao je utješni trofej za fair play momčad, a titulu najboljeg stranog igrača osvojio je njihov igrač Dušan Vukobratović. Nagrade najuspješnijim momčadima i pojedincima uručili su Boro Bašljan, načelnik Općine Hercegovac i Josip Arefijev predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Hercegovac i voditelj Hajdukove nogometne škole.

Ažurirano ( Četvrtak, 08 Svibanj 2014 20:00 )