• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


FINALE KUPA NS BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

MLADOST UVJERLJIVA I U GAREŠNICI

Do samog kraja u natjecanju za Kup BBŽ došli su Garić iz Garešnice, pomalo neočekivano s obzirom na ovogodišnje igre u prvenstvu i očekivano Mladost iz Ždralova koja je aktualni prvak III. HNL-sjever

E-mail Ispis PDF

GARIĆ – MLADOST (Ž) 1:4

Garešnica- Igralište Garića u Sportskom parku, gledatelja 350, sudac: Bruno Marić (Daruvar), pomoćnici: Vitomir Geler (Daruvar) i Goran Lučić (Daruvar), delegat: Petar Link (Bjelovar), strijelci: 1:0 V. Vaclavek (13) iz 11m, 1:1 M. Sučić (42), 1:2 M. Bošnjak (52), 1:3 Pleić (56), 1:4 Šola (59).

GARIĆ: Dubravac, Ribić (od 64. Šudar), M. Vezmar, Mihatović (od 84. Karanović), V. Vaclavek, Kovačević, Milutin, Kožuhar (od 50. Zdjelar), B. Vezmar, Hakenberg (od 77. Lovašić), Butković (od 53. Rijetković). Trener: Josip Bilandžija.

MLADOST (Ž): Gavranović, Kukec, Pavić, Pleić (od 75. Katić), Vrbanić (od 70. Pušić), M. Bošnjak, M. Sučić (od 63. Jasika), Trupac (od 68. Ostrman), Kozić, Orač, Šola (od 68. Vlašić). Trener: Nikola Papac.

Igrač utakmice: Ivan Orač (Mladost).

Utakmice za Kup su u pravilu prave nogometne poslastice, a pogotovo je to finalna utakmica bez obzira gdje se igra i tko je sudionik u njoj. Do samog kraja u natjecanju za Kup BBŽ došli su Garić iz Garešnice, pomalo neočekivano s obzirom na ovogodišnje igre u prvenstvu i očekivano Mladost iz Ždralova koja je aktualni prvak III. HNL-sjever, a do druge uzastopne titule nedostaje joj još samo pobjeda protiv Križevaca u posljednjem kolu na Brdu.

Usprkos povremenoj kiši, finalnu utakmicu Kupa BBŽ došlo je vidjeti preko tristo ljubitelja nogometa iz cijele Županije ali i na djelu vidjeti ždralovsku Mladost koja juri dvostruku krunu i u prvenstvu melje sve pred sobom. I dok će onu prvenstvenu u subotu morati potvrditi protiv Križevaca na Brdu u posljednjem kolu, veliki pehar za pobjednika Kupa BBŽ protiv domaćeg Garića osvojili su dobrom i efikasnom igrom u drugom poluvremenu finalne utakmice. Na otvaranju silno borbeni domaćin u plavim majicama rastrčao se travnjakom i stvorio dvije dobre prigode pa čak i poveo u 13. minuti iz kaznenog udarca. Mile Sučić pomalo je neopreznu udario u glavu Hakenberga, a sudac Marić mu, nakon konzultacije s pomoćnikom Lučićem, pokazuje žuti pa zatim na bijelu točku s koje je precizan V. Vaclavek. Dalo je to dodatni motiv igračima Garića da s možebitnim drugim golom iznenade velikog favorita ali iskusna obrana Mladosti otklanjala je svaku opasnost iako u tom razdoblju nije igrala po ukusu svojih brojnih navijača.

Par minuta do odmora Josip Kozić, nakon asistencije Orača, probija lijevu stranu i precizno pronalazi glavu Mile Sučića koji neobranjivo šalje loptu u domaću mrežu. U nastavku igrala se gotovo jednosmjerna utakmica i gdje je do izražaja došla bolja fizička sprema Mladosti i kvaliteta igračkog kadra pa je ubrzo Matej Bošnjak doveo u vodstvo Mladost s desne strane, a odmah potom u listu strijelaca upisuje se i Tomislav Pleić. Već u 59. minuti golom Šole zaključeno je finale jer usprkos brojnim prigodama mreže su ostale netaknute. Tako je Mladost prema očekivanjima u svoje vitrine donijela još jedan veliki trofej dok domaćinu ostaje utjeha da su igrali finale i pokazali se kao sjajni domaćini i organizatori.

Ažurirano ( Petak, 31 Svibanj 2013 20:24 )