• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVARSKI PLANINARI NA 6. MEMORIJALNOM PLANINARSKOM POHODU »TRAGOM ZBJEGA LOVINAČKOG KRAJA«

ISTINOM PROTIV ZABORAVA

U planinarskom skloništu »Dušice« prije uspona na Sveto brdo »Vučje bratstvo« dočekalo s toplim čaj i okrijepom, a nakon uspona na Sveto Brdo povratak na planinarski grah, velebitsko pivo i živu glazbu

E-mail Ispis PDF

12 planinara HPD »Bilogora« pridružilo se 14.rujna 2013. g. skupini od 200 planinara iz cijele Hrvatske koji su se odazvali šestom po redu memorijalnom pohodu pod nazivom Tragom zbjega lovinačkog kraja. Kako se ne bi zaboravila istina o ratu i zbjegu 1991.g. oko tisuću stanovnika Lovinca, Cerja, Svetog Roka i Ričica, preko bespuća Velebita da spase živu glavu, planinarsko društvo »Željezničar« iz Gospića organizira ovaj memorijalni pohod.

Počelo je okupljanjem u Svetom Roku gdje su osim planinara došli i mnogi dragovoljci Domovinskog rata i stanovnici Lovinca i okolice. Svoj pohod planinari su počeli na desetom kilometru ceste od Svetog Roka prema Tulovim gredama, gdje se krenulo šumskim putem pješice i nakon dva sata došlo do planinarskog skloništa na Dušicama. Tu su ih planinari PD Vučje bratstvo dočekali s toplim čaj i okrijepom. Potom je slijedio uspon na Sveto Brdo i povratak istim putem u Sveti Rok gdje se uz planinarski grah, velebitsko pivo i živu glazbu veselilo se do kasno u noć.

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Rujan 2013 08:01 )