• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


MOĆ NARODNOG GENIJA – PRAZNOVJERJE U GENIMA

BROJNE ŽRTVE POLUPISMENIH »ČUDOTVORACA«

Neplodnost se liječi držanjem kuhinjskog lonca na glavi sedam dana

E-mail Ispis PDF

Dakle, danas u Hrvatskoj možete doživjeti da vam netko za 30 kuna proda hrpu »posebno« oblikovanog kamenja koje će vas štititi od svih uroka i zala, možete nabaviti malu bočicu bez naljepnice s nepoznatom tekućinom koja »liječi rak« za 9.000 kuna, možete doživjeti da vam iscjelitelj skine zlatni lančić, prsten i narukvicu jer »vam to energetski šteti«, a i može skinuti za nekoliko tisuća kuna uroke kojih nema. A te je najteže skidati. Gledanje u budućnost posebna je katergorija genijalnosti, slično liječenju s TV ekrana. U Srbiji Vidoviti Milan proživljava renesansu tako da s ekrana savjetuje kako izliječiti sve bolesti. Ako ste neplodni i medicina ne može tu ništa, Milan vam kaže da uzmete kuhinjski lonac i držite ga na glavi sedam dana. Ako imate rak, Milan kaže da kuhinjski tanjur okrenete prema ekranu i tako upijete dragocjenu energiju i riješite se raka lakše nego gripe. Ili on vas. U kojem slučaju nema komplikacija oko pritužbi na neefikasnost metode. Ume Milan, ali umemo i mi. Tarot bez pola problema može u tančine odrediti vašu sudbinu, s ekrana naravno, kako da platite dugove a nemate ni kune u džepu, kako da si nađete supruga, četvrtog, sada kada ste ocvali, i to ne bilo kakvog supruga već pastuha od tri banke. No, to ide samo ako platite solidnu pristojbu.

Nema davno da je jedna nezaposlena medicinska sestra upražnjavala akupunkturu za solidnih 5.000 DEM po glavi. Pet ili deset seansi uključeno. Kako nikome nikada nije ništa pomoglo, našlo se 10 junaka i podnijelo kaznenu prijavu protiv čudotvorke. No, sud kaže da nema osnove da je se osudi! Naš to zakon još nije regulirao. Čak ni u njenom slučaju. A ona za taj posao nije imala nikakvu kvalifikaciju. I tako nas posjeti uvažena gošća iz Republike Srpske, gledateljica u kafu i dlan i pronađe žrtvu u Pazinu. Opelješi je za »usluge« 36.000 eura i biva, zbog poboljšanja međunacionalnih odnosa, puštena iz pritvora. Odmagli tetka u RS, a osnove da je se goni preko granice – nema. Nedavno je tako »palo« 200.000 kuna i u Zagrebu. Kakav peh, kad uz stotine njih padneš baš ti!

Imamo desetine pokrivača, madraca, plahti, jastuka i mufova koji štite od »zračenja«. Nema tu nikakvih dokaza ni za kakva zračenja ni za potrebu zaštite od elektronskih ribica. Ali, kapne tu i po 9.000 kuna po komadu. Sok noni kojem se neprekidno pripisuje moć liječenja raka vrtoglavo je skup zbog multilevel marketinga ali valjda ima nekog efekta. Ipak, prava su poslastica dovođenje hodža iz susjedne Bosne, i to onih koje tamo vrebaju zakonodavci i oni koji ih provode. Oni se pridružuju »timovima« stručnjaka koji istjeruju demone. Upravo je u tijeku istjerivanje duha Toše Proeskog iz tijela jedne 15-godišnjakinje koja je uz to opsjednuta i svojim dedom i bakom a tu je utrčao i neki demon. Aktivist okultnog hrvatskog podzemlja mi uzbuđeno tumači sve, od Voodooa do »zapisa«, o tome kako će škvadra istjerati tog Tošu prije no što natjera djevojčicu u Kruševo gdje kažu bi se htio vjenčati i tako vratiti u ovaj život. Kao u filmu »Vrana«. Nagradno pitanje: koji je kvocijent inteligencije onog tko u sve to vjeruje i za to iskrcava masnu lovu?

TEČAJEVI SVEMOĆI

Posebno Hrvati vole one koji dolaze izvana. I nađe se, kako mi kažu, usred Zagreba neki Marokanac koji »liječi sve« i došlo je tamo 2.000 ljudi. Ništa ne traži, inspirira ga bog sam. Valjda. U redu je. Narod nema pinke za odlazak u privatne klinike koje imaju magnetske rezonancije a u bolnicama su svi, gle, baš pokvareni, pa kud će nego za najjeftinijim rješenjem. Zašto ne probati? Zanimljiva je šutnja Crkve. Naime, nekako mi je teško zamisliti da bi netko odavde švrljao Bosnom i tamo »liječio duhom« mimo religijskog sustava koji kontrolira manje-više sve. Kako se djelovanje našeg gosta iz susjednog kontinenta neće odraziti na Crobex ili uhodane transakcije, neka mu bude. Neka dejstvuje. Kada već dejstvuje bilo bi logično da netko pokuša nešto tamo izmjeriti, vidjeti ima li možda kakve koristi od svega toga. Nema nikoga. Osim onih koji manifestiraju stari balkanski gen praznovjerja koji imamo svi, ali se trudimo prigušiti ga.

New Age ludilo je donijelo vikendaške tečajeve svemoći. Za tri dana si za nekoliko tisuća eura pravi pravcati majstor neke vještine iscjeljivanja. U pravilu iz američkih radionica duhovnosti s tajvanskom naljepnicom zbog istočnjačkog okusa koji je još uvijek najpoželjniji. Tak ako nabasaš na pravi tečaj, možeš spikati s anđelima, onak na ti. Možeš posaugati energiju iz Australije i preko telefonske linije je uručiti bolesniku kako on ne bi gulio od Zagorja do Zagreba. Može uplatiti lovu i na račun. Ta ljudi, moderniziramo se. Nijedna osoba u povijesti se ne smatra da je mogla vidjeti budućnost, s izuzetkom braće Tarabić i Nostradamusa, ali ih mi Hrvati imamo za svinje hraniti. Madam koja se izvoljela sama promovirati u najveću vidovnjakinju na svijetu ubada samo 400 eura po »konzultaciji«. Jedna mi žrtva kiselo priča kako je pola sata odslušala općenita blebetanja i jedva čekala da izađe kroz vrata van. Nema veze. Idemo dalje. Drugi najveći vidovnjak na svijetu, mislim »drugi prvi« dere silnu lovicu ali je specijaliziran za ljubavne boli. Če buš čekala točno 29 dana i saki dan pila juhu od šišmiševih krilca ti bu dragi došel. Če ne dojde, znači da si nekaj krivo delala. Jesam te upozoril da paziš!?!? Daj lovu, če buš darežlivija bu pre djelovalo...

U NEBESIMA SE ZELENI BOG DOLAR

Kada čovjek ispliva iz hrpe iluzija, vidi da postoje i bioenergetski tretmani ili pranoterapija koja doduše nema ni jednog jedinog ozbiljnog znanstvenog rada koji potvrđuje da može izliječiti bilo koju bolest, ali ako ništa drugo ima »case histories«, priče onih koji su kroz to prošli i, u pravilu neposredno nakon tretmana, dok su još vrući i puni nade, daju izjave koje pogoduju metodi. Ako ništa drugo, neka bude i taj placebo, ipak se ispostavilo da djeluje u 30 posto slučajeva. Ima mali nedostatak. Kao svi »energetski« tretmani – ne traje. Nakon nekog vremena ga treba ili ponavljati i obnoviti efekte ili tada uopće ne djeluje.

Gore, visoko u nebesima nešto se zeleni... Sokol koji je blizu vidi da je to dolar. Mi mislimo, zapravo znamo da je to istinski bog ovog našeg svijeta. Sve videće oko. Oni koji ga imaju na pretek bi da žive vječno. Pa su raskošni kada treba kupovati vječnost, pa makar preko zečjih nožica, »energije na daljinu« ili praha od šišmiša. Oni koji bi malo poživjeli ljudski jer nikad lovice nisu imali, oni odu tamo di je đabalesku, bar ispočetka. A, dvostruki ovitci duboko u stanicama tijela se smiju od srca. Jer, oni određuju kad ćeš na put. U redu je, vele, neka samo fuliranti cuclaju što je njihovo. Kad može neko mrknuti cijelo poduzeće i silno je ugledan zašto to ne bi bio polupismeni »čudotvorac« ako je potkožen lovom svojih žrtava? Za Boga Novca tu nema razlike. On nije osjetljiv ni na dirljive priče »čudotvoraca« koji sve »rade iz ljubavi« ni na one koji si čupaju kosu kad skuže da su namagarčeni. On hoće da se svijet vrti oko Njega. A i vrti se, sve većom brzinom, čak prijeti da izletimo iz ravnoteže. Skroz. Ko ga jebe? Dok ide ide... Morti tu ipak nečeg ima...

Ažurirano ( Srijeda, 05 Lipanj 2013 10:52 )