• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Izabrano novo-staro vodstvo Koordinacije nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije

Župan Bajs naglasio je kako je Koordinacija tijelo koje nije obvezno, ali koje pokazuje je li manjine hoće i žele surađivati na području županije

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Na konstituirajućoj sjednici Koordinacije nacionalnih manjina i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije, prošle srijede 14. travnja, izabrano je novo-staro vodstvo i to za predsjednika Šandor Toth i za njegovog zamjenika Damir Malina.

Nakon konstituirajuće sjednice održana je i konferencija za medije koja je bila  prilika da se javnosti predstavi novoizabrano vodstvo Koordinacije vijeća nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije, ali da se općenito osvrne na rad, rezultate i planove za naredno razdoblje.

Tako je u planu i daljnje okupljanje svih predstavnika nacionalnih manjina, a u planu je i velika smotra kojoj će se ove godine održati vjerojatno na području grada Garešnice. Predsjednik Koordinacije Šandor Toth zahvalio se županu Bajsu na izvrsnoj suradnji i potpori koju daje Vijećima nacionalnih manjina, a samim tim i Koordinaciji.

Župan Bajs naglasio je kako je Koordinacija tijelo koje nije obvezno, ali koje pokazuje je li manjine hoće i žele surađivati na području županije.

– Mi imamo najveći broj manjina na području Republike Hrvatske, ne samo manjina koje su naznačene u Ustavu nego i one koje nisu, a imamo i niz predstavnika nacionalnih Vijeća. Kod nas već više od desetljeća postoji Koordinacija, postoji suradnja, postoji jedno zajedničko htjenje da u suradnji manjina se zapravo radi kako o interesu manjina, tako i o interesu cijele županije. To govorim stoga što niz županija u Hrvatskoj nema Koordinaciju što pokazuje da ta suradnja ne mora biti uvjetovana i ne mora biti svagdje – naglasio je župan Bajs.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 18 Travanj 2016 10:39 )